jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Sneakerit | 14.12.2021

Nike Air Max – mikä malleista on suosikkisi?

Ikoninen Nike Air Max. ✨

Rakastettu Nike Air Max -mallisto on näkynyt katukuvassa jo yli 30 vuoden ajan. Ikoniset kenkämallit tunnistaa kaukaa, vaikkei Air Max -kenkiä olisi omiin jalkoihin koskaan laittanutkaan.

 

Sen jälkeen kun Air Max 1 lanseerattiin vuonna 1987, Nike on julkaissut rakastetusta kengästä useita erilaisia malleja, useilla erilaisilla ominaisuuksilla. Päätimme ottaa katsauksen Air Max -malliston suosituimpiin kenkämalleihin ja niiden ominaisuuksiin. Lue juttu alta, niin tiedät mikä malli sopii sinulle parhaiten!

Nike Air Max

Nike Air Max – kuinka kaikki sai alkunsa

Vuosikymmenet jatkunut Air Max -saaga sai alkunsa jo 80-luvulla, kun suunnittelija Tinker Hatfield oli Pariisissa. Siellä hän lumoutui Centre Pompidou -taidemuseon epätavallisesta arkkitehtuurista. Rakennuksen ulkopuolella on näkyvissä asioita, jotka on yleensä piilotettu rakennuksen sisäpuolelle – esimerkiksi voimalinjoja, ilmastointilaitteita ja erilaisia putkia. Hatfield siirsi saman konseptin Air Max 1 -kenkämalliin, jonka kannassa oli ikoninen läpikuultava “ikkuna”. Tämän ikkunan kautta yleensä kengän sisälle piilotettu iskunvaimennusteknologia tuli näkyviin.

Nike Air Max 90

Air Max 90 – katumuodin legendaarinen ikoni

Kaikkein tunnetuin Air Max -malleista on tietenkin Air Max 90. Kenkämalli suunniteltiin juoksemiseen, mutta ikonisen iskunvaimennuksen ja värikkään muotoilunsa ansiosta mallista tuli 90-luvulla nopeasti katumuodin ikoni. Tinker Hatfield on suunnitellut myös tämän mallin, ja hän poimi siihen vaikutteita italialaisista urheiluautoista. Hän halusi korostaa uutta, isompaa Air-yksikköä, joten hän ympäröi sen voimakkaan värisillä yksityiskohdilla. Lopputuloksena syntyi tekninen kenkä, joka näyttää siltä kuin se olisi liikkeessä, jopa silloin kun se on paikallaan.

 

Päällisen yksityiskohdat parantavat tasapainoa
Jalan etuosaa kohti kapeneva nauhoitus
Kimmoisa välipohja
Kestävä ja pitävä, vohvelikuvioitu ulkopohja
Likaa hylkiviä TPU-yksityiskohtia kannassa

Nike Air Max 270

Air Max 270 – jokapäiväiseen käyttöön sopiva kenkämalli

Air Max 270 oli legendaarisen kenkämalliston ensimmäinen malli, joka suunniteltiin päivittäiseen käyttöön. Kenkämallin nimi tulee siitä, että se paljastaa 270 astetta sen pohjassa olevasta Air-yksiköstä. Kengässä on aiempia malleja huolitellumpi muotoilu, ja intohimoisimmat Nike-fanit näkevät, että sen vaikutteet on poimittu Air Max 180- ja Air Max 93 -malleista.

 

Muhkea, 32 milliä paksu Air-yksikkö
Pehmustava ja taipuisa Nike React -teknologialla varustettu välipohja
Useammasta materiaalista ja monista yksityiskohdista koostuva päällinen
Hillitty Swoosh-logo kärjessä

Nike Air Max 2090

Air Max 2090 – taipuisa ja futuristinen kenkämalli

Vuonna 2020 Nike juhli suositun Air Max 90 -mallin 30. juhlavuotta. Sen kunniaksi Nike julkaisi sneakeristä uuden version Air Max 2090 -mallin muodossa. Malli on kapeampi versio aiemmasta, mutta alkuperäisen mallin cropattu Swoosh-logo ja kannan profiili löytyvät myös Air Max 2090 -mallista. Uusien ominaisuuksien joukossa on muun muassa 200 prosenttia aiempaa suuremmalla ikkunalla varustettu entistäkin suurempi Air-yksikkö. Sen lisäksi 2090-mallin kannassa on futuristisia yksityiskohtia, jotka saavat kengät erottumaan massasta. Lyhyesti sanottuna, Air Max 2090 on ajaton malli modernilla otteella!

 

Uudenlainen nauhoitus, jonka ansiosta kenkä istuu paremmin ja muotoutuu paremmin jalkaan
Aiempia malleja suurempi Air-yksikkö takaa entistäkin pehmeämmän askeleen
Päivitetty ulkopohja, jossa on siksak-mallinen vohvelikuviointi
Kengän pukemista helpottava kudottu vetolenkki kannassa

Nike Air Max 2021

Air Max 2021 – loistavalla iskunvaimennuksella varustettu kenkämalli

Yksinkertaisuus ja pelkistetyt mallit ovat in, ja Air Max 2021 -malli sopii juuri tähän trendiin. Kenkämallissa huomio on keskitetty siihen tärkeimpään eli uuteen Air-yksikköön. Paino jakautuu kengissä kahteen kohtaan, taaten tehokkaan iskunvaimennuksen. Air-yksikön keskikohdassa ilmanpaine on pienempi, minkä ansiosta askel tuntuu mukavammalle ja pehmeämmälle. Air-yksikön ulkoreunoilla ilmanpaine on puolestaan suurempi, jolloin myös kengän tasapaino on parempi. Nämä kengät ovat kuin balsamia jaloille!

 

Kengän painon mukaan materiaaleista vähintään 20 prosenttia kierrätettyjä
Ontto välipohja, jonka ansiosta kenkä on kevyempi, mutta yhtä tehokkaasti iskuja vaimentava
Verkkokankaasta ja kudotusta kankaasta valmistettu saumaton päällinen takaa, että kenkä on sekä kestävä, hengittävä että kevyt
Iltin lenkit helpottavat nauhoituksen säätämistä

 

Haluatko lukea lisää? Tutustu Nike Air -teknologiaan lukemalla tämä juttu. Voit lukea lisää Nike Air Max 90 -mallin historiasta täältä ja Nike Air Max 2090 -mallista täältä.

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Seuraava kirjoitus