jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Sneakerit | 20.4.2023

Kenkien hoito: näin pidät uudet sneakerisi hyväkuntoisina

Uudet sneakerit ovat löytäneet tiensä kenkähyllyysi. Kengät kiiltelevät vielä uututtaan, mutta alat jo tuskailla, miten onnistutkaan pitämään ne puhtaina. Mietitkin jo, onko parempi jättää uutuudet sittenkin hyllyyn suojaamaan ne tahroilta ja kolhuilta ja suojauttaa jalkaan vanhat tutut tennarit. Tiedämme tunteen… Kenkien hoito voi tuntua toisinaan haastavalta, mutta sitä sen ei tarvitse olla! Tämä aihe on meille JD:llä sydämen asia, siispä kokosimmekin yhteen helpot ja näppärät vinkit, joilla pidät uudet poposi uudenveroisina – sekä tyylisi ajan tasalla.

1. Suojaa kengät jo alussa

Kenkien ylläpito kannattaa aloittaa jo heti kättelyssä, täsmällinen suojaus nimittäin pitää ne tahrattomina, kiiltävinä ja kuivina idempään. Ota siis tavaksesi suihkuttaa tuoreet sneakerisi kenkiensuojaussuihkeella jo heti paketista ne kuorittuasi. Better safe than sorry, right?!

2. Säilytä oikein

Jos haluat pidentää kenkiesi elinikää, panosta niiden säilytykseen. Jotkin kenkämallit saattavat alkaa menettää muotoaan tiivissä käytössä, kun niiden materiaali alkaa löystymään. Voit ehkäistä tätä sujauttamalla kenkien sisälle kenkämuotit käyttökertojen välissä.

Ole varovainen myös sään suhteen: älä jätä kenkiä aurinkoon liian pitkäksi aikaa, sillä liika valo saattaa saada pinnan värin taalistumaan. Jotkin materiaalit, kuten mokkanahka, eivät kestä vettä – etsi popoille säilytyspaikka, jossa pidät ne pois kosteista olosuhteista.

3. Anna kenkien hengähtää välillä

Rakastuitko uusiin tennareihisi niin kovasti, etteivät muut kengät enää kelpaa? Niin on varmasti tapahtunut joskus meille kaikille. Samojen kenkien käyttäminen joka päivä kuitenkin kuluttaa niitä. Yksinkertainen, mutta toimiva vinkki siis on: anna popojesi hengähtää välillä! Kun pidät pari päivää käyttökertojen välissä, kengät ehtivät palautua paremmin ja pysyvät uudenveroisina pidempään.

4. Pidä huolta yksityiskohdista

Yksityiskohdilla on väliä! Joskus pieni hienosäätö voi saada koko kengän näyttämään kuin uudelta. Yksi asia, johon kannattaa kiinnitä erityisesti huomiota, ovat kengännauhat. Tarvitsevatko ne pesua tai ehostusta? Pese nauhat käsin miedolla pesuliuoksella. Muista myös vaihtaa ne tasaisin väliajoin – puhtaat nauhat antavat kengille kuin kengille uudenlaisen hehkun. Tarkista myös pohjallisten kunto ja pese ne tarvittaessa. Kenkäsi saavat heti freesimmän olemuksen!

5. Puhdista kengät tasaisin väliajoin

Ota tavaksi puhdistaa sneakerisi säännöllisesti. Pysy kaukana pyykkikoneesta – se on kieltämättä helppo puhdistusvalinta, mutta se saattaa vaurioittaa kengän materiaalia ja rakennetta pysyvästi. Käsinpuhdistuksen ei tarvitse olla vaikeaa! Tarvitset vain kuivaharjan, miedon puhdistusliuoksen sekä pehmeäharjaksisen harjan. Aloita prosessi harjaamalla irtonainen likanpois kenkien pinnasta kuivaharjalla. Siirry seuraavaksi pohjien pesuun, johon tarvitset pehmeäharjaksista harjaa ja puhdistusliuosta. Puhdista myös mahdolliset tahrat päällisestä ja pese tarvittaessa nauhat. Ilmakuivaa kengät huoneenlämpötilassa. Anna niiden kuivua kauttaaltaan ennen seuraavaa käyttöä. Ole kärsivällinen, sillä jotkin materiaalit kuivuvat hitaasti!

Crep Protect: go-to-merkki kenkien hoitoon

Mitä tulee sneakerien hoitoon, hyvälaatuiset puhdistustarvikkeet ovat kaiken A ja O. Crep Protect on merkki, joka ei jätä sinua pulaan asian kanssa. Valikoimasta löydät tuotteita kenkien puhdistukseen, suojaukseen ja ehostamiseen, kuten erilaisia puhditsusettejä, suojasuihketta, pohjallisia ja kengännauhoja. Tutustu valikoimaan kokonaisuudessaan täällä!

 

Loppujen lopuksi, kenkien hoito ja suojaus voi olla suhteellisen helppoa – oikea asenne, säännöllisyys ja johdonmukaisuus kantavat jo pitkälle. Pienillä teoilla voit pidentää kenkiesi käyttöikää huomattavasti. Kenkäsi tulevat kiittämään sinua vielä vuosienkin päästä!

Etsitkö vinkkejä erityisesti valkoisten kenkien puhdsitukseen? Tutustu valkoisille kengille tarkoitettuun hoito-oppaaseen täällä.

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Seuraava kirjoitus