jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Lifestyle | 8.5.2020

Hoito-opas: näin pidät valkoiset kengät puhtaina

Valkoiset sneakerit ovat epäilemättä yksi trendikkäimmistä jalkinevalinnoista, oli vuodenaika mikä tahansa. Valkoisten kenkien puhdistus ja hoito voi kuitenkin osoittautua hankalaksi. Päätimme siis jakaa parhaat vinkkimme, jotta voisit rohkeasti pukea jalkaasi suosikkikenkäparisi – oli tilaisuus mikä tahansa. Tahrat ja roiskeet tulevat olemaan pian historiaa!

1. Käytä kenkiä suojaavaa suihketta

Taistelussa tahroja vastaan on hyvä olla aina valmiudessa. Ole viisas etukäteen: suihkuta kengät suojaavalla suihkeella jo ennen ensimmäistä käyttöä. JD:n suosikkimerkki, Crep Protect, auttaa taistelussa tahroja ja likaantumista vastaan. Suojasuihke antaa kengälle viikkoja kestävän suoja, tahrivia nesteitä torjuen ja tahroja minimoiden.

Miten Crep Protect -suihke toimii?

1. Varmista, että kenkäsi ovat puhtaat ja että niissä ei ole aiempia tahroja

2. Ravista suihkepurkki hyvin.

3. Suihkuta kenkä n. 20 senttimetrin etäisyydeltä.

4. Anna kuivua.

5. Voit suihkuttaa vielä toisen kerroksen suihketta, jos haluat varmistaa, että kengät tulevat puhtaiksi, tai jos puhdistat kenkiä ensimmäistä kertaa.

6. Anna kuivua n. 15 minuuttia.

Millaisten materiaalien kanssa suihke toimii parhaiten?

Crep Protect on vedenkestävä suihke, jota voit käyttää kangaskenkien sekä nahkaisten ja nupukkinahkaisten kenkien puhdistukseen.

Kuinka kauan Crep Protect -suoja kestää?

Suihkeen vedenkestävä suoja kestää kahdesta kolmeen viikkoa. 200 millilitran suihkepullo antaa suojan jopa 12 parille kenkiä.

2. Puhdista kengät materiaalin ja tahratyypin mukaan

Jokainen kenkätyyppi puhdistetaan omalla tavallaan. Joskus on hankala arvioida, mikä puhdistusmetodi sopii parhaiten millekin kengälle. Paras neuvo onkin käyttää aina maalaisjärkeä ja jättää huonolaatuiset puhdistustuotteet kaupan hyllyille.

Nahka- ja mokkanahkakenkien puhdistus

Nahkakenkien puhdistus on suhteellisen helppoa. Jos tahra ilmestyi kengän kosketettua toista pintaa, voit yrittää puhdistaa sen kostealla liinalla. Ole kuitenkin varovainen – hiero kenkää hitain liikkein ja lopeta puhdistus, jos tahra näyttää leviävän.
Voit käyttää myös nahka- ja nupukkinahkakengille tarkoitettua Crep Protect -pyyhekumia. Se toimii samalla tavalla kuin normaali pyyhekumi: hankaa pyyhekumia tahroittuneen pinnan päälle poistaaksesi tahra.

Kangaskenkien puhdistus

Kankaasta valmistettu kenkä tahriintuu helposti, etenkin jos sen väri on valkoinen. Myös juoksulenkin aikana saa olla varovainen, jos lenkkeilee kangaskengissä.
Valitettavasti, pyyhekumi tai kostea liina ei riitä poistamaan tahraa kangaskenkien kohdalla. Crep Cure -setti on hyvä esimerkki hyvinvarustetusta puhdistussetistä, joka toimii myös kangaskenkien kanssa.

Helppokäyttöinen setti toimii seuraavasti:

1. Täytä kulho kuumalla vedellä.

2. Kastele setin mukana tuleva harja vedessä.

3. Suihkuta Crep Cure -suihketta harjan päälle.

4. Hiero likaista aluetta varovasti.

5. Poista lika ja vaahto pakkauksen mukana tulevalla mikrokuituliinalla.

6. Anna kenkien kuivua.

Jos tahra on pinttynyt, voit joutua toistamaan prosessin paremman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Synteettisen materiaalin puhdistus

Synteettistä materiaalia on montaa eri tyyppiä. Jos materiaali on näyttää nahalta, voit yrittää puhdistaa sen samalla metodilla kuin nahkakengänkin. Crep Cure -setti toimii myös synteettisestä materiaalista valmistettujen kenkien puhdistuksessa.

Voinko pestä kenkäni pesukoneessa?

Huono idea – monestakin syystä. Pesukoneen pyöriessä kengät osuvat rumpuun kymmeniä kertoja ja voivat revetä tai rikkoutua.
Ajattele myös kengän välipohjaa – pesukoneen linko voi rikkoa sen, eivätkä kengät tule olemaan enää entisensä.
Kenkien pesu pesukoneessa voi olla yksinkertaisin tapa, mutta se voi potentiaalisesti saada aikaan myös eniten vahinkoa. Ammattilaisten valmistamat kengänhoitotuotteet ovat parempi valinta siitäkin huolimatta, että ne vaativat kärsivällisyyttä. Kenkien hoitaminen on vaivan arvoista!

3. Pidä huolta yksityiskohdista, niin kenkäsi tulevat näyttämään uusilta aina

Vaikka pitäisitkin kenkäsi puhtaina orjallisesti, ei niiden kulumiselta voi välttyä. Ei hätää, on olemassa yksi jos toinenki niksi, jolla saat kenkäsi loistamaan kuin uudet.

Nauhat kuntoon

Kiiltävätkö sneakerisi puhtauttaan, mutta nauhat ovat täynnä tahroja? Ei hyvä. Vaikka itse kenkiä ei kannatakaan pestä pesukoneessa, voi niin tehdä huoleti kengännauhojen kohdalla. Vinkki: pese nauhat pesupussissa, niin ne eivät pääse katoamaan pesukoneen syövereihin.
Jos et saa nauhoja puhtaaksi, voit aina ostaa uudet! Valitse nesteitä hylkivät Crep Protect -kengännauhat, jos haluat säästää vaivaa.

Raikas tuoksu on kaiken A ja O

Etenkin kesällä voi olla vaikea pitää kenkiä raikkaina. Deodorantti tai muu suihke voi raikastaa kenkää.
Jos kenkään on pinttyny haju, voit ottaa avuksesi Crep Protectin anti-odor-kapselit. Helppokäyttöinen kapseli jätetään kenkään raikastamaan se sisältäpäin – kun sujautat parin jalkaasi seuraavan kerran, huomaat eron takuulla!

Onko pohjallinen vaurioitunut?

Kengän jatkuva käyttö kuluttaa pohjallista. Jos haluat kenkiesi olevan kunnossa viimeisen päälle, pohjallisen vaihtaminen voi tehdä ihmeitä.
Kengänpohjia löydät kenkäkaupoista ja marketeista. Crep Protect -pohjalliset tunnetaan mukavuudestaan ja laadukkuudestaan. Pohjallisia on saatavan erimallisina käyttötarkoituksesta riippuen.

Suojaa kenkäsi pölyltä ja valolta, kun ne eivät ole jalassasi

Kengät kannattaa säilyttää hyvin sen sijaan, että jättäisi ne lojumaan minne sattuu. Lattialla kengät keräävät pölyä ja ovat vaarassa tahroittua helpommin.
Oletko ylpeä sneaker-kokoelmastasi ja haluat pitää sen esillä? We get it. Älä kuitenkaan jätä kallista kenkäkokoelmaasi altistumaan valolle ilman suojausta. Auringonvalo ja keinovalo voivat molemmat vaalentaa tai muuttaa kengän väriä. Valkoisesta sävystä voi tulla kellertävä, ja tummemmat sävyt saattavat haalistua.

Mitä voit siis tehdä? Suojataksesi kenkiäsi parhaalla mahdollisella tavalla, ne on hyvä pitää pitää alkuperäisessä kenkälaatikossaan. Jos haluat pitää kengät näkyvillä, voit säilyttää niitä auringolta ja ultraviolettisäteilyltä suojaavassa Crep Protect -kenkälaatikossa.

Clean your shoes with Crep Protect products

Valkoisten kenkien puhdistus voi olla helppoa oikealla asenteella. Toivomme, että vinkkeistämme on sinulle hyötyä! Vaikka kenkien huolto ja puhdistus vaativatkin aikaa ja vaivaa, tulet huomaamaan, että lopputulos on kaiken vaivannäön arvoinen.

Etsitkö sittenkin vinkkejä miten säilyttää uudet sneakerit tuoreina pidempään? Tsekkaa JD:n vinkit täältä!

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Seuraava kirjoitus