jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Lifestyle | 4.4.2023

DIY-batiikkivärjäys: näin teet sen kotona

Batiikkivärjäys on trendi, joka on muodostunut osaksi modernia katukuvaa. Kuosilla on helppo piristää muuten maanläheistä asua, eikä se taatusti puutu yhdenkään tyylitaiturin vaatekaapista tänäkään kesänä.

Batiikkivärjäys
Batiikkivärjätty T-paita

Haluatko kokeilla batiikkivärjäystä kotona? Seuraa nyt JD:n helppoja ohjeita!

1. Hanki kaikki tarvittava. Jos kotoasi ei löydy väriaineita, valkaisuaine hoitaa homman. Tämän lisäksi tarvitset kumihanskat, kumilenkkejä ja vaatteen, jolle haluat antaa uuden, trendikkään ilmeen. 

2. Valmistele tila. Jos et halua samalla antaa uutta ilmettä myös kodillesi, suojaa huonekalut ja seinät lakanalla tai suorita prosessi ulkona.

3. Solmi kuminauhat vaatteeseen. Jokainen batiikkivärjätty kangas on omanlaisensa. Mieti mihin kohtiin haluat solmukuvion. Ole luova – tai turvaudu internetin apuun, jos inspiraatiosi on hukassa. 

4. Nyt värjäämään! Suihkuta tai kasta veteen kaikki kuminauhalla solmimasi kohdat. Voit käyttää yhtä tai useampaa värisävyä tai valkaisuainetta, riippuen toivomastasi lopputuloksesta.

5. Chill! Anna liota aina 24 tuntiin asti. Mitä pidempi liotusaika, sitä kirkkaamman kuvion saat. Vinkki: pastellisävyn saat n. 2 tunnin liotusajalla.

6. Huuhtele ja kuivaa. Kun olet liottanut vaatetta tarpeeksi, huuhtele sitä niin kauan, että vesi muuttuu kirkkaaksi (jos käytit valkaisuainetta, huuhtele vaate erityisen hyvin). Huuhtelun jälkeen voit pestä vaatteen pesukoneessa normaalilla ohjelmalla. 

7. Pukeudu uuteen tyyliin ja kerää katseet!

batiikkivärjätyt kengät

Varoituksen sana – kun aloitat, et halua enää lopettaa. Batiikkivärjäys toimii T-paidoissa, sukissa, collegepaidoissa ja monissa muissa vaatekappaleissa. Vain mielikuvituksesi on rajana!

Etsitkö myös vinkkejä valkoisten kenkien puhdistukseen? Tsekkaa JD:n hoito-opas täällä!

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Seuraava kirjoitus