jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Sneakerit | 1.4.2021

Nike Air VaporMax – ikonisen kengän tarina

Nike Air VaporMax -sarja sai alkunsa vuonna 2017, kun sarjan ensimmäinen sneakermalli julkaistiin. Ainutlaatuisella, pelkästä Air-yksiköstä koostuvalla pohjalla varustetusta mallista on vuosien saatossa julkaistu useita erilaisia versioita. Sarjan uusin kenkämalli, Air VaporMax Evo, julkaistiin tässä kuussa. Uutuusmalli on kunnianosoitus Niken Air Max -sarjalle, sillä siihen on poimittu yksityiskohtia useista aiemmista Air Max -malleista. 👟

Otimme uuden kenkämallin kunniaksi katsauksen koko Air VaporMax -sarjan menneisyyteen. Jatka lukemista, niin tiedät kuinka sarjan tarina alkoi ja kuinka se on kehittynyt vuosien saatossa! 😎

Kaikki Air VaporMax -mallit tähän päivään saakka

Nike Air VaporMax Flyknit

Nike Air VaporMax Flyknit (2017)

VaporMax-sarjan ensimmäiset sneakerit julkaistiin vuonna 2017. Vallankumouksellinen malli tuo eläväksi ajatuksen ilmassa kävelemisestä.

Lue lisää

Nike Air VaporMax Mesh

Nike Air VaporMax (2017)

Tämä vaihtoehtoinen malli korvasi Flyknit-kankaan paksummalla tekstiilipäällisellä, jota oli vahvistettu synteettisillä osioilla.

Lue lisää

Nike Air VaporMax Plus

Nike Air VaporMax Plus (2018)

Hybridimalli avasi uuden suunnan koko mallistolle. Kenkämallissa on Air Max Plus -mallin päällinen yhdistettynä VaporMax-pohjaan.

Lue lisää
Osta nyt

Nike Air VaporMax Flyknit 2

Nike Air VaporMax Flyknit 2 (2018)

Päivitys alkuperäiseen malliin. Tässä VaporMax Flyknit -mallin 2.0-versiossa on pienempi Swoosh-logo ja vahvistettu kanta.

Lue lisää

Nike Air VaporMax Run Utility

Nike Air VaporMax Run Utility (2018)

Kuka sanoi, ettet voisi käyttää VaporMax-kenkiä sateisella säällä? Run Utility -mallissa on vedenpitävä päällinen.

Lue lisää

Nike Air VaporMax 2019

Nike Air VaporMax 2019 (2018)

Vuoden 2019 malli kuvastaa yhtä sen vuoden tärkeimmistä trendeistä: osin läpikuultavat sneakerit.

Lue lisää

Nike Air VaporMax Flyknit 3

Nike Air VaporMax Flyknit 3 (2019)

VaporMax Flyknit -mallin kolmas versio, joka on saatavilla kaupoista tällä hetkellä. Kannan vahvistusta on yksinkertaistettu ja tekstiilipäällinen uudistettu.

Lue lisää
Osta nyt

Nike Air VaporMax 2019 Utility

Nike Air VaporMax 2019 Utility (2019)

Toinen VaporMax Utility -malli julkaistiin vuonna 2019. Huomiota herättävässä mallissa on paljon yksityiskohtia ja napakasti istuva nilkka.

Lue lisää

Nike Air VaporMax 360

Nike Air VaporMax 360 (2020)

VaporMax Plus -mallin menestyksen jälkeen oli uuden hybridimallin aika. Tällä kertaa hybridiin valittiin Air Max 360 -malli ja sen tunnistettava 2000-luvun estetiikka.

Lue lisää

Nike Air VaporMax Flyknit 2020

Nike Air VaporMax Flyknit 2020 (2020)

VaporMax-malli, joka valmistettiin kestävän kehityksen mukaisesti kierrätetyistä materiaaleista. Kenkämalli, joka on esimerkki kestävämmälle muodille.

Lue lisää
Osta nyt

Nike Air VaporMax Evo

Nike Air VaporMax Evo (2021)

VaporMax Evo on kenkäsarjan uusin malli. Vuonna 2021 julkaistu kenkämalli ottaa vaikutteita seitsemästä eri Air Max -sneakeristä.

Lue lisää
Osta nyt

Yllättikö lista sinutkin? 😃 Jos haluat tietää enemmän malleista, jatka lukemista. Alla kerromme sinulle enemmän eri mallien eroista.

Nike Air VaporMax Flyknit (2017)

Vuonna 2017 oli Niken ensimmäisen Air-yksiköllä varustetun kengän, ensimmäisen Air Maxin, 30. vuosipäivä. Se oli hyvin erityinen päivä. Silloin juhlistettiin sekä tämän merkityksellisen teknologian taivalta että julkistettiin vuosien kokeilujen lopputulos.

Näiden kokeilujen tulos oli Air VaporMax Flyknit. Sneaker-malli, jossa oli ensimmäistä kertaa pelkästä Air-yksiköstä koostuva pohja. Sen enempää ei tarvita, sillä teknologia takaa hyvän pehmustuksen ja taipuisuuden. Pohjan kumitapit varmistavat hyvän pidon ja parantavat kestävyyttä.

Mutta futurististen sneakereiden salaisuus ei lopu tähän! Kuten nimikin, Air VaporMax Flyknit, sen vihjaa, kengissä on Flyknit-kankaasta valmistettu päällinen. Tämä materiaali on kevyttä, joustavaa ja hengittävää, joten se mukautuu täydellisesti, kun puet kengän jalkaasi. Halusitko mukavuutta? Nike antaa sen sinulle tuplana 😉.

Nike VaporMax Flyknit vihreä
Jalassa Nike VaporMax Flyknit naisille

↑Palaa aikajanalle.

Nike Air VaporMax (2017)

Aluksi nämä kengät tunnettiin nimellä VaporMax Mesh, mutta myöhemmin vahvistettiin, että mallin virallinen nimi oli Air VaporMax, ilman lisäpäätettä Mesh tai Flyknit. Mallin erot huomaa päällisestä. Tällä kertaa siinä käytetty kangas on paksumpaa ja vahvistettu synteettisillä osioilla, jotka suojaavat sivuja ja kannan aluetta. Kengästä oli saatavilla kokoja kaikille, mutta malliin rakastuivat eniten lapset, niin pojat kuin tytötkin. Ehkäpä juuri sen takia monet värimallit julkaistiin junioreiden koossa.

Nike VaporMax mustana ja vaaleanpunaisena
Nike VaporMax Mesh julkaistaan

↑ Palaa aikajanalle.

Nike Air VaporMax Plus (2018)

Suunnittelemalla tämän mallin Nike avasi mahdollisuuksien maailman. Air VaporMax Plus vahvisti sen, että VaporMax-sarja oli täällä jäädäkseen, ja että sitä hypetettäisiin vielä kauan. Ajatus tämän kenkämallin takana oli yhdistää Niken luoma uusi pohja Air Max Plus -malliin, joka on yksi sneaker-kulttuurin onnistuneimmista ja mieleenpainuvimmista malleista.

Kenkämallin päällinen on selkeä kunnianosoitus ‘Tn’-sarjalle: sen paksua ja mukavaa kangasta koristavat aaltomaiset synteettiset osiot, jotka yhdistyvät kengännauhoihin. Alapuolella on VaporMaxin tuttu innovatiivinen pohja. Kiinnostava yksityiskohta näissä kengissä on myös se, että Tn Air -merkki vaihdettiin Vm Air -merkkiin.

Nike VaporMax Plus -mallin voittokulku jatkuu edelleen tänä päivänä. Löydät kengän myös JD:n valikoimasta eri värimalleissa.

Nike VaporMax Plus OG
Nike VaporMax Plus harmaa

↑ Palaa aikajanalle.

Nike Air VaporMax Flyknit 2 (2018)

Vuosi ensimmäisen VaporMax Flyknit -mallin julkaisun jälkeen Nike halusi tehdä muutamia pieniä muutoksia ja luoda alkuperäiseen malliin pohjautuvan 2.0-version. Kengän olemus säilyi samana, mutta siinä on joitain eroja, jotka voit varmasti bongata. Huomattavin muutos on Swoosh-logossa, jota on pienennetty ja siirretty lähemmäs kantaa. Kannassa on kevyt vahvistus – synteettinen kerros, joka on viimeistelty rei’illä.

Toinen ero Flyknit 1- ja 2 -mallien välillä on myös se, että jälkimmäisen kannassa on vetolenkki.

Nike VaporMax Flyknit 2 valkoinen
Nike VaporMax Flyknit 2 mustavalkoinen

↑ Palaa aikajanalle.

Nike Air VaporMax Run Utility (2018)

Niken Utility-mallisto on hyvin tunnettu sneakerheadien keskuudessa. Mallisto on keskittynyt pääasiassa talvikauteen, ja mallit ja materiaalit ovat kylmää säätä ja sadetta paremmin kestäviä.

VaporMax Run Utility julkaistiin tämän ajatuksen pohjalta. Sen päällisen kangas on vedenpitävä ja kestävä, eli sellainen mitä vuoden kylmimpinä kuukausina kaipaa. Lisäksi kengän juoksuun sopivia ominaisuuksia pyrittiin parantamaan lisäämällä heijastavia yksityiskohtia sekä uudenlainen, nopeasti säädettävä nauhoitus. Niken logo siirtyi nyt kengän etuosaan.

↑ Palaa aikajanalle.

Nike Air VaporMax 2019 (2018)

Nämä kengät julkaistiin juuri oikeaan aikaan! Vuonna 2019 futuristiset sneakerit jylläsivät katumuodissa. Oli myös trendikästä, että koko tai osa kengän päällisestä oli läpikuultava. Myös VaporMax 2019 julkaistiin niihin aikoihin, ja kuten arvata voi, ne veivät kaiken huomion! Se oli malli, jollaista kaikki olivat etsineet ja johon kaikki halusivat pukeutua.

Kengät on päällystetty osin läpikuultavalla synteettisellä materiaalilla, jonka ansiosta ne kääntävät katseita. Voit lukea lisää Air VaporMax 2019 -mallista tästä aiemmasta postauksestamme.

Nike VaporMax 2019 oranssi
Nike VaporMax 2019 harmaa

↑ Palaa aikajanalle.

Nike Air VaporMax Flyknit 3 (2019)

Flyknit 3 -kenkämalli on nimensä mukaisesti kolmas uudistettu versio vuonna 2017 julkaistusta alkuperäisestä mallista. Ja millaisia päivityksiä malliin tehtiin tällä kertaa? No, esimerkiksi Swoosh-logo palautettiin takaisin sen alkuperäiselle paikalle sivulaidan keskiosaan, ja sen kokoa kasvatettiin siitä mitä se oli ollut 2.0-mallissa. Kantaa on edelleen vahvistettu, mutta tällä kertaa vahvistuksen muotoilua yksinkertaistettiin ja aiemmasta Flyknit-mallista tuttu reikäkuosi jätettiin pois.

Vaikka sitä ei ehkä ensisilmäyksellä huomaakaan, myös päällisen kangas on vaihtunut. Se on edelleen Flyknit-materiaalia, mutta sen rakennetta ja muotoilua on paranneltu mukavuuden lisäämiseksi.

Nike VaporMax Flyknit 3 musta
Nike VaporMax Flyknit 3 valkoinen

↑ Palaa aikajanalle.

Nike Air VaporMax 2019 Utility (2019)

Vuosi ensimmäisen VaporMax Run Utility -kenkämallin jälkeen julkaistiin uusi 2019 Utility -malli. Sen muotoilu poikkeaa täysin ensimmäisestä, mutta konsepti pysyy samana: futuristinen kenkämalli, joka soveltuu talvijuoksemiseen.

Päällinen on yhdistelmä useampaa kerrosta, materiaalia ja tekstuuria, jotka antavat sille hyvin ainutlaatuisen ja erilaisen ulkonäön. Niissä on aiemmasta mallista tuttu nopeasti säädettävä nauhoitus ja heijastavia yksityiskohtia kannassa.

Nike VaporMax 2019 Utility -kenkämallissa on myös aiemmasta mallista eroava nilkkaosion muotoilu. Se on napakasti istuvaa neopreeniä, joka tarjoaa mukavan olon ja suojaa nilkkaa paremmin kylmältä.

↑ Palaa aikajanalle.

Nike Air VaporMax 360 (2020)

VaporMax Plus -mallin menestyksen jälkeen Niken seuraavaa hybridimallia odotettiin innolla. Tällä kertaa brändi päätti yhdistää VaporMaxin Air Max 360 -kenkään – malliin, joka on hyvä esimerkki siitä, millaisia kenkätrendit olivat 2000-luvulla.

VaporMax 360 -kengän muotoilu kunnioittaa sen innoittajana toiminutta kenkämallia. Päällinen on viivoitettu ja Swoosh-logo herättää huomiota sen korumaisen efektin ja monivärisyyden ansiosta.

Nike VaporMax 360 valkoinen/vaaleanpunainen
Nike VaporMax 360 harmaa

↑ Palaa aikajanalle.

Nike Air VaporMax Flyknit 2020 (2020)

Nike on yksi niistä tuotemerkeistä, joka haluaa muuttaa muotia ja tehdä siitä kestävämpää. Brändi on tehnyt sitä jo vuosien ajan. Vuonna 2020 Nike meni yhden askeleen pidemmälle luomalla VaporMax-mallin kierrätetyistä materiaaleista ja jätteestä.

Sen lisäksi, että VaporMax Flyknit 2020 on tuotettu ympäristöä ajatellen, siinä on myös uudenlainen, muusta mallistosta poikkeava nauhoitus. Flyease-nauhat tekevät nauhojen kiristämisestä helppoa – kiristäminen tapahtuu vain kannassa olevaa lenkkiä vetämällä. Coolia, eikö? Voit lukea lisää ympäristöystävällisestä liikkeestä kenkämallin takana täältä.

Jalassa Nike VaporMax 2020
Nike VaporMax 2020 valkoinen

↑ Palaa aikajanalle.

Nike Air VaporMax Evo (2021)

Tämä oli vuoden 2021 Air Max -päivän hypetetyin lanseeraus. VaporMax Evo julkaistiin muutama viikko ennen Air Max -päivää ja niistä on tullut katujen uusin tähti. Aiempiin Air Max -malleihin pohjautuvat kengät kaappasivat heti sneakerheadien huomion.

Kenkämallin muotoilu on matka koko malliston historiaan, 90-luvulta aina nykypäivään. Siihen on yhdistetty parhaat palat joka kaudelta ja joka mallista, ja ne on yhdistetty huomiota herättävään pohjan Air-yksikköön. Voit lukea lisää uutta VaporMax Evoa inspiroineista kenkämalleista täältä.

Jalassa Nike VaporMax Evo
Nike VaporMax Evo harmaa

↑ Palaa aikajanalle.

Mitä tulee seuraavaksi?

On selvää, että Nike VaporMax -mallistossa on paljon potentiaalia. Mallistosta löytyy erilaisia versioita Flyknit-malleista aina hybridiversioihin, ja päällisiä on uudistettu niin uusilla materiaaleilla kuin uudenlaisilla muotoiluillakin.

Olemme vakuuttuneita, että mallistoa odottaa upea tulevaisuus useiden uusien lanseerausten ja mallien parissa. Jos haluat pysyä kärryillä tulevista julkaisuista, seuraa JD:n blogia ja verkkosivuja!

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Seuraava kirjoitus