jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Muoti | 28.10.2022

Talvikauden klassikko: The North Face Nuptse 1996 -takki

On taas se aika vuodesta, kun voimme ottaa esiin talvikauden hittituotteen – The North Face Nuptse 1996 -untuvatakin. ❄️

The North Face erottuu muista teknisiä ulkovaatteita tarjoavista brändeistä sen modernilla ja ajankohtaisella muotoilulla. Tuotemerkki tunnetaan luotettavuudesta, toimivuudesta, suorituskyvystä ja maksimaalisesta suojasta, ja tästä syystä esimerkiksi Nuptse 1996 -takki on yksi amerikkalaisen yrityksen suosituimpia tuotteita. Hittituotteen kaava on yksinkertainen: yhdistä laadukas tekninen suorituskyky ja katutyyli helposti tunnistettavaan eri värisiä osoita yhdistelevään muotoiluun. Yksi talvikauden cooleimmista takeista on valmis! 💯

ruskea The North Face Nuptse 1996 -takki
Kuosillinen Nuptse-takki

Nuptse-takit talven uutuusväreissä.

The North Face Nuptse 1996 -takki

Talvikauden ikonisen untuvatakin historia juontaa juurensa 30 vuoden päähän, jolloin The North Face julkaisi ensimmäisen Nuptse-malliston. Vuonna 1992 julkaistu toppatakki sai nimensä Tiibetissä lähellä Mount Everestiä sijaitsevasta vuoresta. Takki suunniteltiin alun perin 55 päivää kestäneen tutkimusmatkan pohjalta, mutta myös New Yorkilla on ollut suuri osa sen menestyksessä.

 

Monet New Yorkin tuntevat tietävät, että talvet voivat olla siellä ankaria. Saappaat, farkut ja takki ovatkin oleellisessa osassa kaupungin talvipukeutumisessa. The North Facen takki täyttää täydellisesti suurkaupungin vaatimukset, eli pitää kehon lämpimänä ja suojaa tuulelta ja sateelta – tyylikästä ulkonäköä unohtamatta! Takista tuli myös yksi hip hop -kulttuurin symboleista 90-luvulla. Vaikka urheiluun ja vaeltamiseen sopiva takki huokuu athleisure-henkeä, sen voi bongata myös katukuvasta päivittäin.

Nuptse-takin povitasku
Nuptse-takin yksityiskohtia

Takki on viimeistelty käytännöllisillä yksityiskohdilla.

Nuptse-takin käytännöllinen teknologia

Vuorikiipeilyssä on tärkeää pakata kevyesti ja ottaa mukaan vain välttämättömimmät. Tämä ajatus oli mukana myös Nuptse-takkia suunniteltaessa.

 

Nuptse-takeissa on useita osioita, jotka on täytetty 700-fill-hanhenuntuvalla. Numero viittaa untuvatakin fill power -arvoon, eli siihen kuinka ilmavaa untuva on. Se kertoo siis, mikä on untuvan tilavuus-painosuhde. Mitä laadukkaampaa untuva on, sen vähemmän sitä tarvitaan takin täytteeksi. Nuptse-takin kohdalla 700 grammaa untuvaa takaa maksimaalisen lämmittävyyden ja säästää samalla tilaa sekä tarjoaa paremman liikkuvuuden. Lisäksi The North Face hankkii hanhenuntuvan vastuullisilta tiloilta, jotka noudattavat Responsible Down Standard (RDS) -standardia, jonka tarkoituksena on varmistaa eläinten hyvinvointi.

 

Nuptse-takin ulkopuoli on valmistettu kulutusta kestävästä nailonista, jonka tuulen- ja vedenpitävä DWR-viimeistely tarjoaa lisäsuojaa eri säissä. Hihansuiden tarranauhat takaavat täydellisen istuvuuden ja pitävät lämmön takin sisäpuolella. Kahteen suuntaan avautuvan VISLON-vetoketjun ansiosta takin ilmavuutta voi säädellä helposti.

 

Vintage-henkisen takin malli on laatikkomainen. Yksi sen parhaimmista ominaisuuksista on huppu, jonka voi tarvittaessa pakata kauluksen sisään. Tyylin viimeistelevät etu- ja takapuolen brändäykset sekä käytännöllinen povitasku.

Pitkä ruskea Nuptse-untuvatakki
Cropattu musta Nuptse-takki

Alkuperäisen mallin lisäksi Nuptse-takista on saatavilla uusia versioita esimerkiksi cropattuna ja pitkällä helmalla.

Kuinka valitset oikean kokoisen Nuptse-takin

Verkosta shoppaillessa oikean koon valitseminen voi olla vaikeaa. Liian pieni takki ei mene välttämättä kiinni ja voi venyä liikkuessa saumoista, kun taas liian iso takki ei suojaa hyvin kylmältä.

 

Meidän kokemuksemme mukaan The North Facen tuotteet ovat reilumman puoleisia, joten kannattaa harkita yhden koon tavallista pienemmän ostamista. Suosittelemme kuitenkin, että mittaat sopivan koon jokaisen tuotteen yhteydestä löytyvän koko-oppaan avulla.

Klassinen musta The North Face Nuptse 1996 -takki
Keltainen The North Face Nuptse -takki

Klassisen mustan lisäksi Nuptse-takista löytyy pirteän värikkäitä sävyjä.

Voiko Nuptse-takkia pestä?

Jos haluat pitää takkisi hyvässä kunnossa, kannattaa ensimmäiseksi katsoa vaatteen sisäpuolella olevaa hoito-ohjelappua. Siitä selviää kaikki tuotemerkin antamat tiedot pesuun ja kuivaamiseen liittyen.

 

The North Face suosittelee viemään Nuptse-takin kuivapesuun pesulaan. Näin vältytään luonnonmukaisen untuvatoppauksen vahingoittumiselta.

 

Jos takkia pestään pesukoneessa tai käsin veden kanssa, hanhenhöyhenet kastuvat ja kuivuessaan ne voivat muodostaa kokkareita tai paukkuja, jotka vahingoittavat takin eristyskykyä. Useampien pesujen jälkeen takki ei ole enää käyttökunnossa.

Miesten The North Face Nuptse-toppaliivi
Nuptse-toppaliivi naisille

The North Facen valikoimasta voit bongata myös syksyyn ja kevääseen sopivan Nuptse-liivin.

Nyt kun tiedät kaiken The North Face Nuptse 1996 -untuvatakeista, on aika suunnata valitsemaan omasi. 😎 Talven suosikkitakki myydään usein loppuun, joten hanki omasi nopeasti! Tutustu Nuptse-takkien valikoimaan täällä.

 

Jos kaipaat lisää inspiraatiota uuden takin valintaan, tsekkaa tämä juttu.

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Muoti | 16.6.2023

Kesän trendit

Seuraava kirjoitus