jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Muoti | 16.9.2022

Nike 50 vuotta

Juhlimme Niken 50-vuotispäivää! 🙌

Viimeisen viiden vuosikymmenen ajan Nike on kerännyt suosiota uraauurtavalla muotoilullaan, innovatiivisilla teknologioilla ja ikonisilla sneakereillä. Juhlistaaksemme puolen vuosisadan mittaista matkaa sukellamme arkistoihin, juhlimme brändin menneisyyttä ja otamme katseen tulevaisuuteen. 

punainen Nike t-paita
Nike Air Force 1

Paluu vuoteen 1972

Nike syntyi vuoden 1972 toukokuussa, kun unelma, rakkaus urheiluun ja aimo annos kunnianhimoa kohtasivat. Ja loppu, kuten Phil Knight sanoo, on historiaa.

Jo ensimmäisestä päivästä lähtien kaikki, mitä Nikellä tehtiin, tehtiin jotta urheilijat ympäri maailmaa voisivat ottaa kaiken irti omasta potentiaalistaan jotta ihmiset voisivat tehdä asioita, joihin he eivät tienneet pystyvänsä. Nike on näyttänyt tietä sekä urheilulle että katumuodille esimerkiksi uudenlaisen muotoilun ja uraauurtavien innovaatioiden avulla, eikä brändi näytä edelleenkään hidastumisen merkkejä.

Nike vuosipäivä
Nike ja musiikki

Urheilun ja katumuodin edelläkävijä

Viimeisen puolen vuosisadan ajan Nike on näyttänyt tietä urheilulle ja katumuodille. Otetaan esimerkiksi sitten Bill Bowerman luomassa ensimmäistä vohvelikuvioitua kengänpohjaa kaatamalla kumia vaimonsa vohvelirautaan tai modernit teknologiat kuten FlyEase ja Dri-FIT, Nike kehittelee jatkuvasti uusia innovaatioita joiden avulla sekä näytämme paremmalta että tunnemme olomme mukavammaksi.

Brändin 50-vuotisen taipaleen kunniaksi otamme katsauksen joihinkin menneisiin kohokohtiin!

Vuonna 1970 Nike julkaisi ensimmäisen kenkämallin, jossa oli legendaarinen Swoosh-logo. Niin Cortez, Blazer, Tailwind kuin monet muutkin kenkämallit saivat ensiesiintymisensä pelikentillä ja juoksuradoilla. Niken Air-teknologia sai alkunsa Tailwind-mallin julkaisun myötä se oli ensimmäinen juoksukenkä, jonka pohjassa oli ilmataskut. Tästä päästään 80-luvulle ja ensimmäisen, sittemmin ikoniseksi nousseen, Air Force 1 -mallin julkaisuun vuonna 1982. Kelataan vielä eteenpäin vuoteen 1987, jolloin Nike toi Air-pehmustuksen näkyville Air Max 1 -kenkämallin myötä.

Nike 50 vuotta
sininen tuulipuku

Läpi 90-luvun Nike jatkoi legendaaristen mallien julkaisua, kun Tinker Hatfield suunnitteli Air Max 90-, Sergio Lozano Air Max 95- ja Christian Tresser Air Max 97 -mallin.

Vuosisadan vaihteen jälkeenkään Nike ei ole hidastanut vauhtia, kun valikoimaan on tuotu mukaan useita uusia teknologioita aina Flyknit- ja React-teknologioista, jotka tuovat juoksukenkien mukavuuden uudelle tasolle, suurempiin ja parempiin versioihin näkyvistä Air-yksiköistä.

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Muoti | 16.6.2023

Kesän trendit

Seuraava kirjoitus