jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Sneakerit | 7.8.2019

Just landed: adidas Originals Ozweego

adidas päätti arkistojensa inspiroimana päivittää yhden ikonisista malleistaan ja esitellä sen markkinoille uudelleen, vuosikymmeniä ensilanseerauksen jälkeen. adidas Originals Ozweego palaa kuumempana kuin koskaan. Kengän historia juontaa juurensa 90-luvulle, jolloin siitä lanseerattiin useampi menestyksekäs versio. 

adidas Originals Ozweego

Se alkuperäinen Ozweego

adidas lanseerasi kaikkien aikojen ensimmäisen Ozweegonsa vuonna 1996, jolloin malli esiteltiin suurelle yleisölle kevyenä juoksukenkänä. Hyperfuturistisen ilmeen omaava Ozweego oli maustettu aggressiivisilla yksityiskohdilla, kuten jykevällä pohjalla, jonka Adiprene-pehmusteet pitivät huolen mukavuudesta. 

Tästä alkoi Ozweego-sarjan voittokulku, ja seuraava malli Ozweego 2 lanseraattiin vain vuosi edeltäjänsä ilmestymisestä. Toinen versio säilytti pohjan pehmusteineen sellaisenaan, vaihtaen päällisen klassisempaan designiin. Vuonna 1998 adidas iski jälleen, ja tällä kertaa päivänvalon näki Ozweego 3. Kolmas versio oli varustettu vakautta edistävällä Torsoin-teknologialla. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Ozweego 4 ilmestyi liikkeiden hyllyille vuonna 1999. 

Naisten adidas Originals Ozweego

Uusi ilme Raf Simonsilta 

Alkuperäisen Ozweegon tuotanto lopetettiin vuonna 2000, mutta kenkä sai pian uuden mahdollisuuden vuonna 2013, kun muotisuunnittelija Raf Simons otti mallin siipiensä suojaan ja suunnitteli sille uuden ilmeen. Sneaker-maailma ei osannut odottaa Ozweegon paluuta, ja uusi ulkoasu jakoikin sneaker-fanien mielipiteet. Versiosta tuli kuitenkin hitti – kuten Stan Smith ja Superstar, Ozweego kehittyi juoksukengästä tiiviiksi osaksi katukulttuuria. 

Jotkut väittävät, että nimenomaan Raf Simonsin Ozweego olisi aloittanut koko chunky sneaker -trendin, joka on voimissaan vielä kuusi vuotta myöhemmin – suositumpana kuin koskaan. 

adidas Originals Ozweego

Uusi Ozweego

Ozweegon suosio on taattu, sillä ysäri elää kulta-aikaansa katumuodin maailmassa.

adidas sai inspiraation päivittää ikonista designiaan, kun se huomasi yhtäläisyyksiä hetken trendien ja vanhojen malliensa välillä. Isosta ja rohkeasta vuoden -98 Ozweego 3:sta mallia ottanut versio saa kokonaan uuden, uniikin ulkoasun.

Nykyaikainen versio korostaa vanhan klassikon innovatiivisimpia aspekteja. Kuten edeltäjänsäkin, malli on varustettu hengittävällä verkkopäällisellä sekä mokkanahkaisilla ja TPU-materiaalista valmistetuilla tukiosioilla. Mallissa on perinteinen nyöritys ja nailonista valmistettu läpikuultava tukipaneeli, joka tasaa painetta kantapään ympärillä. 

Erittäin kevyt EVA-välipohja yhdessä pohjan Adiprene+-pehmusteen kanssa tuo mukavuuden uudelle tasolle. Adiprene-teknologia kannassa puolestaan vaimentaa iskuja tehokkaasti. Kuten jokainen adidaksen malleista, Ozweego on viimeistelty kolmella ikonisella raidalla sivupinnalla sekä Trefoil-brändäyksellä iltissä. 

Miesten adidas Originals Ozweego

Miten coppaan?

adidas Originals Ozweego on saatavana JD:ltä nyt miesten, naisten sekä lasten koossa. Älä missaa JD-eksklusiivisia värisävyjä! Tsekkaa mallisto kokonaisuudessaan täällä

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Seuraava kirjoitus