Kaipaatko vaihtelua ainaiseen salitreenaamiseen ja lenkkeilyyn?
Kokeile rohkeasti jotain uutta, ja hanki lisämotivaatiota urheiluun uudesta lajista! Poimimme urheilulajit, jotka ovat tällä hetkellä nosteessa. Joko olet testannut näitä? 😎
Kavereiden kanssa padel-kentälle
Jos pidät muistakin mailapeleistä, pidät takuuvarmasti myös padelista! 🎾 Ja vaikka mailapelit eivät olisikaan sinun juttusi, padelille kannattaa antaa silti mahdollisuus. Tenniksen ja squashin ominaisuuksia yhdistelevän padelin pelaaminen on helppoa, joten se sopii hyvin kaikenikäisille, -kuntoisille ja -tasoisille.
Padel sai alkunsa Meksikosta, ja se on suosittua etenkin Espanjassa ja Etelä-Amerikassa. Lajia pelataan tenniskenttää pienemmällä kentällä, jota ympäröivät osin lasi- ja osin verkkoaidat. Välineinä käytetään tennispalloa ja kovaa, rei’itettyä mailaa. Kentälle kannattaa suunnata kavereiden kanssa, sillä lajia pelataan kahdessa kahden hengen joukkueessa. Pienemmän kentän ja useamman pelaajan ansiosta padelissa riittää vauhtia ja liikettä. Nopeatempoinen laji kehittää sekä kuntoa että parantaa reagointikykyä.
Boulderointia voi harrastaa sisällä ja ulkona
Jos haluat haastetta koko kropan lihaksille ja pidät muiden seurassa treenaamisesta, suuntaa boulderoimaan. Boulderointi on matalalla korkeudella harrastettava kiipeilylaji, jossa ei käytetä varmistusvälineitä, kuten valjaita tai köysiä. Maassa olevat patjat pehmentävät alastuloja. Kiipeilyseinien lisäksi boulderointia voi harrastaa myös luonnossa – matalilta kallioseiniltä tai kiviltä löytyy lajiin aivan uudenlaista haastetta. Boulderointi soveltuu kaiken tasoisille ja -kuntoisille, sillä reitit voi valita oman taitotason mukaan. Kiipeilyseinällä seinän jyrkkyys sekä otteiden muoto ja välimatka vaikuttavat siihen, kuinka haastava reitti on. Ja jos korkealle nouseminen pelottaa, liikkua voi myös vaikka vain sivusuunnassa!
Boulderointi on sosiaalinen laji, sillä usein ratkaisuja reitteihin mietitään yhdessä. Vaikka siis suuntaisit kiipeilysalille yksin, saat luultavasti helposti seuraa muista boulderoijista. Laji kehittää kehonhallintaa, voimaa ja keskivartaloa, kasvattaa käsivoimia sekä parantaa koordinaatiokykyä. Boulderoinnin aloittaminen on helppoa – tarvitset vain kiipeilykengät, joita voi vuokrata kiipeilyhalleilta.
Spikeball-skaba onnistuu melkein missä vain
Haluatko kisata kavereiden kesken ulkona samalla raittiista ilmasta nauttien? Myös roundnet-nimellä tunnettu spikeball on hauska pihapeli, jota voi pelata kahdestaan tai useamman kaverin kanssa. Pelin keskiössä on pyöreä trampoliinimainen verkko, jonka ympärillä peliä pelataan. Spikeballissa on paljon elementtejä lentopallosta, tosin palloa lyödään tässä pelissä verkkoon.
Spikeball-pelissä on yleensä neljä pelaajaa, jotka pelaavat pareittain toisiaan vastaan. Peliä on kuitenkin helppo soveltaa myös muun kokoisiin ryhmiin. Nopea laji kehittää ketteryyttä ja tuo taatusti hien pintaan. Spikeballin harrastaminen on helppoa, sillä sitä voi pelata missä vain tasaisella alustalla! Pyöreän, kevyen verkon voi ottaa mukaan siis esimerkiksi puistoon, rannalle tai pystyttää vaikka kotipihalle, ja pistää pelin helposti käyntiin!
Breikkaamalla lihasvoimaa
Jos omalla kehonpainolla treenaaminen kiinnostaa, kokeile breikkaamista! Breakdance on akrobaattinen ja nopeatempoinen katutanssilaji, joka sai alkunsa 70-luvun alussa New Yorkin Etelä-Bronxissa. Breikkaaminen on helppo aloittaa ja laji sopii monentasoisille, sillä perusliikkeet ja -askeleet on helppo oppia. Vaikeampien askelkuvioiden ja liikkeiden treenaamisesta löytyy kuitenkin haastetta – kuten monet muutkin urheilulajit, breikkaaminenkin vaatii ahkeraa harjoittelua, jos siinä haluaa kehittyä todella hyväksi.
Breakdance kehittää koordinaatiokykyä, voimaa ja tasapainoa, peruskuntoa unohtamatta. Vaikka tanssia voi aina yksinkin, breakdance on kuitenkin pohjimmiltaan yhteisöllinen laji. Breikkiin kuuluu olennaisena osana battlet, eli taistelut siitä, kuka taitaa liikkeet paremmin. Tämä tanssilaji tulee taatusti kasvattamaan näkyvyyttään tulevaisuudessa, sillä se oli ensimmäistä kertaa nuorten olympialaisten lajina vuonna 2018 ja nyt se on hyväksytty mukaan myös Pariisin vuoden 2024 olympialaisiin! 🔥
Olethan testannut myös nämä urheilulajit, joista kirjoitimme blogiin jo aikaisemmin?