jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Urheilu | 1.6.2021

EURO 2020: Mitä sinun tulee tietää

Vuoden lykkäämisen jälkeen kesän suurin ja odotetuin tapahtuma on vihdoinkin pian täällä! Haluatko tietää lisää pian alkavista jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailuista? Jatka lukemista.

Missä muodossa kisat pelataan?

UEFA EURO 2020 -mestaruuskilpailut alkavat 11. kesäkuuta. Kilpailuun osallistuu 24 joukkuetta, jotka on jaettu kuuteen neljästä joukkueesta koostuvaan lohkoon. Joukkueet taistelevat paikastaan 11. heinäkuuta järjestettävässä finaalissa.

Kilpailu järjestetään useammilla stadioneilla ympäri mantereen, ensimmäistä kertaa koko mestaruuskilpailujen 60-vuotisen historian aikana. Pelejä pelataan 12 isäntäkaupungin stadioneilla aina Dublinista Bakuun. Sekä semi-finaalit että finaali pelataan Lontoossa Wembleyn jalkapallostadionilla.

Kilpailun muoto on pidetty samana kuin EURO 2016 -kisoissa. Jokaisen kuuden lohkon kaksi parasta joukkuetta jatkaa neljännesvälierään yhdessä neljän parhaan kolmanneksi sijoittuneen joukkueen kanssa.

EURO 2020

Missä kisat pelataan?

Jokainen isäntävaltio, joka on mukana kisoissa, pelaa omat lohkopelinsä kotikentällä. Esimerkiksi Euroopan karsinnoista kilpailuun edenneet Englanti, Italia, Saksa ja Espanja pelaavat kaikki kolme lohkopeliä omilla kotikentillään.

Mestaruuskilpailujen avauspeli järjestetään Rooman Stadio Olimpicolla, lohkossa A kilpailevien Turkin ja Italian kesken.

Jalkapallon Euroopan-mestaruuskisat

Saavatko fanit tulla paikalle?

Fanit saattavat päästä katsomaan kisoja joillekin stadioneista, sillä useammat kisapaikat ovat sitoutuneet saamaan kannatusjoukot paikalle kisoihin. Wembleyn jalkapallostadion Lontoossa on luvannut täyttää 25 prosenttia katsomoista, ja myös Hampden Parkin stadion Glasgowssa toivoo saavansa 25 prosenttia katsomoista täyteen.

Muista kisapaikoista esimerkiksi Venäjän Pietari suunnittelee 50 prosentin kapasiteettia ja Unkarin Budapest toivoo täyttä stadionia.

EURO 2020 -jalkapallokisat

Ketkä ovat ennakkosuosikit?

Mestaruuskisojen ennakkosuosikkeja ovat Englanti ja Ranska, mutta myös Belgian, Espanjan ja Saksan odotetaan pääsevän pitkälle.

Myös Suomi on ensimmäistä kertaa mukana jalkapallon Euroopan-mestaruuskisoissa tänä vuonna! Suomen maajoukkue Huuhkajat pelaa B-lohkossa, jonka pelit pelataan Pietarissa ja Kööpenhaminassa. Huuhkajien pelit järjestetään seuraavina aikoina:

Olitpa istumassa kisakatsomossa missä tahansa – vaikka sitten kotona – näytä kannatusta lempijoukkueellesi joukkueen vaatteilla! Voit kannustaa esimerkiksi omaa kotijoukkuettamme Suomea kisojen jatkoon tyylikkäästi joukkueen pelipaidassa!

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Seuraava kirjoitus