jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Lifestyle | 12.12.2022

7 syytä liikkua säännöllisesti

New year, new me! Vuoden alku motivoi monia liikkumaan. Liikunta ei ole ainoastaan hauskaa ajanvietettä, vaan päivittäinen juoksulenkki, salitreeni tai joogatunti voi tehdä ihmeitä niin mielelle kuin kehollekin. Me JD:llä haluamme inspiroida sinua, siksi listasimmekin alle 7 syytä, miksi harrastaa liikuntaa säännöllisesti. Kun pidät tämän listan mielessä, et taatusti tule skippaamaan yhtäkään treenimahdollisuutta! 💪

1. Hyvä mieli

Tarvitsetko piristystä? Lähde salille! Säännöllinen liikunta pitää mielialasi koholla ja ehkäisee ahdistuksen, masennuksen ja stressin tunteita. Liikunta lisää endorfiinien tuotantoa, minkä takia hyvä olo säilyy vielä pitkään treenisession jälkeenkin. 

2. Auttaa rentoutumaan

Säännöllinen liikunta on yksi parhaista keinoista purkaa stressiä ja rentoutua. Liikkuessa on helppo keskittyä tekemiseen – huolet ja murheet unohtuvat kuin itsestään. Moni suuntaakin esimerkiksi juoksulenkille tuulettumaan stressaavan päivän jälkeen.

3. Luut ja lihakset kiittävät

Jos haluat pitää hyvää huolta luista ja lihaksistasi, on säännöllinen liikunta vastaus kysymyksiisi. Liikunta saa lihasten aineenvaihdunnan paranemaan, mikä kehittää niiden kykyä tuottaa energiaa ja tehdä töitä pidempään. Mitä tulee luihin, päivittäinen harjoittelu nuorena auttaa luita kasvamaan tiheämmiksi. 

4. Enemmän energiaa

Oletko lisäenergian tarpeessa? Sohvalla makaaminen väsyttää entisestään, liikkeessä oleminen saa aikaa päinvastaisen efektin. Liikunta kasvattaa lihaskuntoa ja kestävyyttä. Se myös parantaa sydämen toimintaa, kasvattaa keuhkokapasiteettia, kohentaa verenkiertoa ja kuljettaa lihaksille enemmän happea, mikä puolestaan antaa sinulle enemmän voimaa ja energiaa arjen askareisiin. Aamutreeni tuo lisäpotkua, joka kestää vielä pitkälle päivään.

5. Pysyt skarppina

Haluatko kehittää muistiasi? Entä onko keskittymiskyvyssäsi parantemisen varaa? Apu saattaa löytyä yllättävän läheltä – säännöllinen liikunta nimittäin auttaa pitämään mielen vireänä. Yhdistettynä oikeaan ruokavalioon se parantaa verenkiertoa, pitäen hormoonitasot optimaalisina. Tämä kehittää keskittymiskykyä. Tutkimusten mukaan liikunta myös parantaa muistia ja aivojen toimintaa. 

6. Parempi unen laatu

Moni tietää, että uni maistuu parhaiten kovan treenin jälkeen. Säännöllinen liikunta ei pelkästään auta nukahtamaan helpommin, vaan se myös parantaa unen laatua – säännöllisesti liikuntaa harrastava voi huomata heräilevänsä yön aikana vähemmän ja nukkuvansa tasaisemmin. Muista kuitenkin jättää nukkumaan menon ja treenin väliin joitain tunteja.

7. Parannat itsetuntoasi

Säännöllinen liikunta auttaa esimerkiksi painonpudotuksessa ja kehon kiinteytyksessä ja saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi. Liikkuminen saa myös kehosi tuottamaan enemmän antioksidantteja, jotka auttavat kehoasi pysymään terveenä. Hyvä terveys kohottaa itseluottamusta entisestään!

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Seuraava kirjoitus