jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Muoti | 2.1.2019

Talvi on ulkoilun parasta aikaa

Mikään ei piristä niin kuin raikkaassa talvisäässä ulkoilu ja luonnosta nauttiminen. Ulkoilu on myös loistava tapa viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Vaikka joululoma on ohi, talvisia viikonloppuja on vielä tulossa, ja aikaa ulkoilulle löytyy varmasti!

Nyt jos koskaan kannattaa lähteä nauttimaan talven raikkaudesta ja hankkia punaiset posket, vaikka koko perheen voimin — ja vaihtoehtojahan riittää.

JD:n talven ulkoiluvinkit Etelä-Suomessa

Talven ulkoilumahdollisuuksia on monia luistelusta ja laskettelusta aina vaellukseen ja pilkkimiseen asti. Myös perinteiset lumileikit ovat käypä ulkoilumuoto lapsille ja vähän vanhemmillekin. Kun suunnittelet ulkoilupäivää, voit koota porukan kasaan ja lähteä esimerkiksi Helsingissä Herttoniemeen hiihtämään, Turussa Kupittaan puistoon luistelemaan tai pääkaupunkiseudulle Nuuksion kansallispuistoon vaeltamaan ja retkeilemään.

Me JD:llä olemme talviulkoilun ystäviä, ja keräsimme tähän kolme suosikkitapaamme viettää aikaa ulkoillen. Täältä löydät myös pukeutumisvinkkejä, jos tahdot ulkoilla tyylillä!

ulkoilu talvivaatteissa

1. Lähde luistelemaan luonnonjäälle

Luistelu on monen mielipuuhaa talvisin: Etelä-Suomi on pullollaan luisteluratoja ja kaukaloita, joissa onnistuu kaveriporukalla jääkiekon pelailu ja kierrosten kerryttäminen.

Sään salliessa Etelä-Suomessa on myös hyvät mahdollisuudet viedä luistelu seuraavalle tasolle ja viilettää luonnonjäillä. Retkiluistelu on yleisin tapa liikkua luonnonjäällä, mutta auratulla jäällä pääsee eteenpäin myös hokkareilla ja kaunoluistimilla. Pääkaupunkiseudun parhaat jäät löytyvät Nuuksion ja Tammisaaren saariston kansallispuistoista.

JD:n vinkki: varmista, että valitset tuulenpitävän takin ja puet lämmintä alle.

2. Eväät mukaan ja retkelle!

Mikä olisikaan parempi tapa viettää laatuaikaa läheisten kanssa, kuin lähteä vaeltamaan luontoon. Lapin kansallispuistot ovat kuuluisia uskomattomista maisemistaan, mutta myös Etelä-Suomesta löytyy näkemisen ja kokemise arvoisia retkeilyreittejä.

Pakkaa siis eväät ja termari mukaan ja suuntaa nuotion ääreen vaelluksen ohessa. Eteläisessä Suomessa tämä onnistuu esimerkiksi Nuuksion kansallispuistossa, joka tarjoaa yhden parhaista vaellusmaastoista ympäri vuoden.

JD:n vinkki: vaeltaessa kengät ovat kaiken A ja O. Jos on pienikin mahdollisuus, että kengät kastuvat, kannattaa luottaa GoreTexiin tai muuhun vettähylkivään materiaaliin.

ulkoilu timberland -kengissä

3. Rinteeseen mars!

Laskettelu ja lumilautailu kuuluvat talven suosituimpiin ulkoilumuotoihin: Lapin hiihtokeskukset täyttyvät laskettelijoista joululomasta hiihtolomaan ja vielä sen jälkeenkin, jos lunta riittää. Eteläsuomalaisten ei kuitenkaan tarvitse lähteä Lappiin asti laskettelemaan, vaan rinteistä pääsee nauttimaan lähempänäkin. Eteläisemmät laskettelukeskukset tarjoavat myös kymmenien kilometrien latuverkostoja hiihdon ystäville.

Eteläisen Suomen suurimmista kaupungeista pääsee viikonloppureissulle esimerkiksi Himokselle, jonne on Helsingistä matkaa noin 230 km. Himoksella saa nauttia eritasoisesta 23 rinteestä, joista jokaiselle löytyy sopiva.

Rinteitä löytyy vieläkin etelämmästä: voit esimerkiksi suunnata päiväksi Sappeen hiihtokeskukseen ja nauttia 13 rinteestä. Sappee sijaitsee Pälkäneellä, 160 km Helsingistä. Jos pysyttelet mieluiten pääkaupunkiseudulla, ota suunnaksi Vihti Ski Center ja koe 14 eritasoista rinnettä vain 45 km Helsingistä.

JD:n vinkki: pidä pipo päässä pakkasella ja vältä käsien paleltuminen kunnon hanskoilla.

ulkoilu pipot päässä

JD:n talven suosikit pitävät sinut lämpimänä

Talviulkoilu vaatii varusteet, jotka pitävät kylmän loitolla. Minkä ulkoilumuodon valitsetkin, JD:ltä saat kaiken tarvittavan: pipot, hanskat, takit sekä takin alle lämpimät hupparit ja fleecet löydät kätevästi Talven suosikit -mallistostamme.

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Muoti | 16.6.2023

Kesän trendit

Seuraava kirjoitus