jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Muoti | 21.8.2019

Syysmuoti 2019 – trendikkäimmät vuosikymmenet

Pastellivärit alkavat vaihtua vähitellen ruskan sävyihin, kun syysmuoti valtaa kadut. Helmojen pidentyessä ja kankaiden vaihtuessa toisiin on kuitenkin yksi trendi, joka säilyy kaudesta toiseen – kaikkien rakastama retro. Katukuva täyttyy throwback-trendeistä, niiden tehdessä paluun yksi toisensa perään. Vuosikymmenet, joihin tänä syksynä keskitytään ovat popin valtakautena pidetty 2000-luku, kahisevien tuulipukujen täyteinen 90-luku ja svengaava 70-luku. Miten näiden vuosikymmenien vaikutukset näkyvät JD:n syysmallistossa? Let’s find out.

70-luku – syksyn väreissä

Diskon kuuluisan vuosikymmenen tyylille ominaista ovat lämpimät, murretut värit, leveät lahkeet sekä erilaiset kuosit. Katumuodissa nähdään tänä vuonna vuosikymmenelle tyypillisiä verryttelyasuttrendejä ja rohkeita väriyhdistelmiä.

Miesten verryttelyasuissa voi nähdä vaikutteita 70-luvulta, sillä kaksi trendiä, colour blocking ja taping, ovat tulleet jäädäkseen.

Naisten vaatteissa taas raidat, kauluspaidat ja 70-luvulle ominaiset punaiseen ja oranssiin taittuvat väriyhdistelmät tuovat syysmuotiin oman twistinsä.

Tämän syksyn go-to tuotemerkki on Ellesse, kun haluat luoda katseita kääntävän retrotyylin.

 

Viimeistele tyyli…

Jos haluat tehdä lähtemättömän vaikutuksen tyylitajullasi, viimeistele asu yhdellä vuosikymmenen suosituimmista kenkämalleista.

adidas Originals Gazelle maustaa asun kuin asun, trendikkäästi syksyisen keltaisena. 

Jos 70-luvulta muistutetaan yksi kenkä, se on Nike Cortez. Yhdistä retromalli leveisiin lahkeisiin ja tyyli on taattu.

 

90-luku – colours, colours, colours

Colour blocking -trendi on pinnalla myös ysäriasuissa. Värejä yhdistellään runsaalla kädellä. Mitä kirkkaampi, sen parempi!

Suojadu säältä tyylissä tänä syksynä, sillä korkea kaulus ja lämmin materiaali takeissa ovat täysin sallittuja. Valitse helposti yhdisteltävä mustavalkoinen tai kokeile syksyisempää värivaihtoehtoa.

Tuulipukuja, tuulipukuja ja lisää tuulipukuja! Aivan kuten ysärimuoti, emme mekään saa niistä tarpeeksemme tänä syksynä. Vuosikymmenelle ominaiset silmiinpistävät väriyhdistelmät ovat nyt sallittuja. Blue is the new black? 💙

 

Viimeistele tyyli…

Nike Air Max 90 on yksi klassisimpia 90-luvulla lanseerattuja sneaker-malleja. Yhdistä tuulipukuun ja retrotyyli on valmis.

adidas Originals Yung-96 Chasm kiteyttää ysärimuodin idean – more is more. Valitse värivaihtoehdoista yksi kauden trendiväreistä, violetti.

 

2000-luku – mukavuus kohtaa tyylin

Vuosituhannen vaihteen muoti oli tunnetusti kyseenalaista, mutta me poimimme siitä tietenkin parhaat palat: puffertakit, verryttelyasut ja vuosikymmenen klassikkotennarit.

Puffer-takki on yksi tulevan kauden ehdottomista hiteistä. Ylisuuret mallit pienenevät, sillä kerrospukeutuminen on nyt in – sen sijaan että takki varastaisi huomion muulta asulta, se onkin tänä syksynä vain ylin kerros, joka antaa kokonaisuudelle viimeisen silauksen.

Syksyn muodissa mukavuus kohtaa tyylin. We love it! 🙏 Mikä onkaan parempi vaihtoehto yhdistää nämä kaksi kuin rennon trendikäs verryttelyasu?

 

Viimeistele tyyli…

Jos haluat luoda aidon 2000-luvun viban, tiedät jo varmaan minkä kenkäparin valita. On olemassa vain yksi oikea vaihtoehto, sillä 2000-luku ja adidas Originals Superstar ovat käytännössä synonyymejä.

Vans on aina in! Ruutukuvioinen Slip-On on 2000-lukua parhaimmillaan, eikä kenkien jalkaan sujauttaminen ole koskaan ollut näin helppoa.

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Muoti | 16.6.2023

Kesän trendit

Seuraava kirjoitus