jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Muoti | 11.12.2018

Kaikki rakastavat fleeceä

Nostalginen fleece tekee paluun! Niin katukuvassa kuin tyylitietoisien kuuluisuuksienkin päällä yleistyneestä materiaalista on tullut tämän hetken mielenkiintoisin lisäys talven trendeihin. Moni muistaa fleecen lapsuudestaan, jolloin se oli jotain ihan muuta kuin yksi kauden kuumimmista trendeistä. Miten 90-luvun monikäyttövaate löysi tiensä trendsetterien vaatekaappeihin vuosikymmeniä myöhemmin?

Fleecen alkuperä

Fleecen historia alkoi, kun se tuotiin markkinoille ensimmäistä kertaa 1960-luvulla. 1980-luvun alussa yhtiö nimeltä Malden Mills kehitti materiaalin, jota alettiin kutsumaan nimellä polaarinen fleece. Toisin kuin villa, polaarinen fleece hylki vettä ja piti kantajansa lämpimänä myös kostealla säällä. Kangas yleistyikin vallankumouksellisesti jo tuolloin. Viime vuosina fleecen suosio on kasvanut huomattavasti, ja nykyään se on jo suositumpi materiaali kuin villa.

Kuvassa kaksi naista pukeutuneena fleeceen.

Yksi syy fleecen suureen suosioon on se, että sitä on helppo valmistaa – ja kierrättää. Käytetyn fleecen lisäksi kangasta valmistetaan esimerkiksi kierrätetyistä muovipulloista. Keinotekoinen kangas onkin valmistettu PET-materiaalista, josta yleisesti valmistetaan myös soodatölkkejä. Fleecen materiaalina toimii tosiaankin samainen polymeeri, josta esimerkiksi myös perinteiset Coca-Cola-tölkit on tehty.
Fleeceä rakastetaan, sillä se on helppokäyttöinen ja yltiömukava päällä. Kangas valmistetaankin erikoistekniikalla: se mankeloidaan, jotta siitä saataisiin erityisen pehmeää.

Kuvassa kaksi miestä verryttelyasuissa

Fleece muoti-ilmiönä

Viime vuosina fleece on löytänyt tiensä nimekkäiden suunnittelijoiden muotinäytöksiin ja kansainvälisten muotiviikkojen lavoille. Myös julkkikset rakastavat fleeceä. Gigi Hadid on bongattu vannomassa Dad fleece -tyylin nimeen. Kanye West yhdistää fleecen treenivaatteisiin, ja siskokset Kim K ja Kendall Jenner pukevat sen high-class-tyylisesti pitkien saappaiden kanssa. Julkkikset näyttävätkin mallia siitä, että fleecen kanssa voit käyttää mielikuvitustasi. Käytä sitä takkina tai pue se lisäkerrokseksi takin alle, päätä yltiövärikkään ja minimalistisen mallin välillä, valitse oversized tai hieman tiukempi malli – you name it.

Myös JD näyttää mallia osallistumalla trendiin. Tsekkaa JD:n fleecevalikoima kokonaisuudessaan täältä!

Kuvassa nainen ja mies fleecetakissa .

@wiepboers yhdistää fleecen rennosti farkkuihin. @mvximoustash edustaa FILA:n fleecetakissa.

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Muoti | 16.6.2023

Kesän trendit

Seuraava kirjoitus