jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Urheilu | 14.1.2020

JD EXCLUSIVE -haastattelussa Benjamin Ahlblad: ”Rakastan salitreeniä yli kaiken”

Mitä tulee fitnekseen, tammikuu on yleensä motivaation rakentamisen aikaa. Me JD:llä haluamme auttaa sinut parhaaseen mahdolliseen alkuun uuden vuoden kunniaksi – fitness-motivaatiota ei voi koskaan olla liikaa! Siksi haastattelimmekin salitreeniin hurahtanutta somevaikuttajaa Benjamin Ahlbladia. Benjamin puhuu alla esimerkiksi siitä, mitä fitness hänelle merkitsee ja mikä häntä motivoi liikkumaan. Jatka lukemista ja inspiroidu! 💪

Benjamin oli vasta 15-vuotias, kun hän innostui salilla käymisestä. Hän kertoo rakastavansa salitreeniä yli kaiken, mikä näkyy tiheästä tahdista; Benjamin treenaa yleensä 56 kertaa viikossa.

Se on kuin toimisi yksityisyrittäjänä – voit mennä salille milloin sinulle itsellesi parhaiten sopii. Työstä palkitaan juuri sen verran kuin siihen panostat. Käytännössä olet oman elämäsi toimitusjohtaja, hän summaa. 

Kun Benjamin treenaa, hän harjoittaa jokaisen lihasryhmän erikseen: työntävät lihakset, vetävät lihakset ja lopuksi jalat. Tämän jälkeen hän pitää tauon ja toistaa harjoitukset. Benjamin treenaa yleensä yksin, musiikki korvanapeissa. Treenimusiikin suhteen hän on kaikkiruokainen, ja hänen suosikkigenrensä vaihtelee kauden mukaan; toisinaan kuulokkeissa soi raskas punk, toisinaan tahtia pitää yllä tarttuva elektrobiitti. Benjamin mainitsee suosikkiartisteistaan vain muutaman, sillä lista on pitkä: Rage Against The Machine, Limp Bizkit, System of A Down, J. Cole, Eminem. Vaikka treeni sujuu parhaiten yksin, tsemppaavat treenikaverit ja hyvä yhteishenki ovat myös lähellä Benjaminille tärkeitä. 

 

Treenimotivaatio pysyy yllä kuin itsestään

Urheilu on ollut aina lähellä Benjaminin sydäntä; hän aloitti karaten harrastamisen 8-vuotiaana. Myös nyrkkeily ja vapaaottelu ovat kuuluneet Benjaminin harrastuksiin vuosien varrella, mutta aloitettuaan salitreenin 15-vuotiaana fitneksestä tuli nopeasti hänen kiinnostuksen kohteensa numero yksi. Benjaminin treenitahti on kova, joten herääkin kysymys siitä, miten hän oikein pitää motivaatiotaan yllä. 

Treenaaminen on jo automatisoitunut elämäntapa, hän avaa. 

Benjamin kertoo, että hänelle treenaamisessa ei ole enää kyse vain kesäkunnon saavuttamisesta. Salille lähteminen tapahtuu luonnostaan, sillä treeni antaa paljon. 

Olen koukussa siihen fiilikseen, jonka saan salilla. Kun endorfiini virtaa aivoissa hyvän treenin seurauksena, on helppo nauttia nykyhetkestä, hän summaa, toki rantakuntokin on mukava sivutuote.

Tyyliä myös treenatessa

Mitä tulee treenityyliin, vaatteiden istuvuus ja mukavuus ovat Benjaminille ne tärkeimmät seikat. Hän suosii matalapohjaisia kenkiä, sillä ne jalassa on helppo säilyttää tasapaino esimerkiksi kyykkyjä tai maastavetoja tehdessä. 

Ehdoton suosikkini on Converse All Star – tyylikäs ja ajaton.

Benjaminin suosikkiurheiluvaatemerkki on Gym King, sillä merkin vaatteissa on hänen mukaansa täydellinen istuvuus ja sopivasti joustoa. 

Merkin vaatteet sopivat täydellisesti sekä vapaa-aikaan että treenaamiseen, hän summaa.

Benjamin Ahlblad

Keep it simple

Keep it simple, on Benjaminin neuvo aloittelijalle. 

Hänen mukaansa perusliikkeet toimivat parhaiten. Hän neuvoo lisäksi konsultoimaan ammattilaista, joka voi auttaa rakentamaan tavoitteisiin sopivan ohjelman ja treenisuunnitelman.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Benjaminin mukaan treenaamisesta saa paljon enemmän irti, kun ruokavalio on kunnossa.

Kunhan pitää huolen siitä, että saa proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvoja puhtaista raaka-aineista oikeissa määrin, kaikki on hyvin ja elämä hymyilee!

Arkena Benjamin syö kotitekoista ruokaa, mutta antaa myös itsensä nauttia hetken mielijohteista. Hän antaa itselleen luvan syödä mitä haluaa juhlissa ja muissa tapahtumissa. 

Kulinaristina olisi järjetöntä luopua niin mahtavasta nautinnosta kuin ruoka, hän nauraa. 

Onko Benjaminilla treenitavoitteita vuodelle 2020? Kyllä, yksi. Se ei tosin ole vaatimaton: saavuttaa paras fyysinen kunto, jonka hän on ikinä elämässään kokenut.

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Seuraava kirjoitus