jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Muoti | 13.11.2018

Timberland – kenkä, josta tuli hip hop -ikoni

Vuosi vuoden jälkeen, Timberlandin ikoninen keltainen bootsi pysyy yhtenä talvikauden suosituimmista kenkämalleista. Se onkin maailmanlaajuisesti tunnettu jalkine, joka on löytänyt tiensä myös monen suomalaisen kenkävalikoimaan. Mallin suosio maassamme ei yllätä, sillä se on kuin luotu talviolosuhteisiimme. Kuka ei rakastaisi vedenpitävää bootsia, joka pitää jalkasi lämpimänä niin kesällä kuin talvella? Mikä tekee Timberlandeista niin ainutlaatuisen suositut myös maailmalla, on se, että malli soveltuu kenelle tahansa   vannoitpa sitten hip hopin, taiteen tai urheilun nimeen.

Timberlandin historiaa

Kuten monen tämän päivän trendimerkin, ei Timberlandinkaan tarina alkanut muodin suunnannäyttäjänä. Yhtiön historia ulottuu vuoteen 1952, jolloin se perustettiin Nathan Swartzin toimesta. Tuohon aikaan merkin kengät olivat välttämätön must-have niille, jotka työskentelivät eri teollisuudenaloilla. Timberlandin suosio oli suuri jo tuolloin, mutta se suoranaisesti räjähti käsiin merkin rantautuessa osaksi hip hop -kulttuuria noin kolme vuosikymmentä sitten merkki triplasikin myyntinsä 1990-luvun aikana.

Kuvassa Kanye West ja Timberland kengät.
Kuvassa Tupac ja Timberland kengät.

Malli, josta tuli jättimenestys

Abingtonin kenkätehtaana alkuun tunnettu yhtiö ei ollut vakiinnuttanut nimeä Timberland ennen 1970-lukua, jolloin yhtiö lanseerasi epäilemättä tunnetuimman mallinsa, 6 inch Timberlandin, vuonna 1973. The Original Yellow Bootiksiksikin kutsutun popon valtaisasta suosiosta vakuuttuneena yhtiö päätti lopulta nimetä itsensä mallin mukaan vuonna 1978. Ensisijaisesti työmiehille suunnattu, käytännöllinen malli löysi tiensä valtavirtaan nopeasti sen jälkeen, kun bootsit nähtiin ikonien, kuten Notorious B.I.G., jalassa.

Sanotaan, että Timberlandien suosio hip hop -kulttuurissa sai alkunsa New Yorkissa. Vaikka yhtiön alkuperäisenä kohderyhmänä olivatkin työmiehet, lisäsivät monet hip hop -kulttuurin edustajat mallin vaatevarastoihinsa 1990-luvun aikana. Erilaiset ryhmät, kuten Wu-Tang Clan ja Boot Camp Clik, omaksuivat Timberlandit osaksi imagoaan. Wu-Tang Clan vannoi Timberlandien nimeen niin kovasti, että ryhmän fanit jopa toivat Timberland-bootsejaan keikoille, toiveenaan saada niihin nimikirjoitus.

Timberland tänään

Tänä päivänä Timberland on tuttu näky niin katukuvassa kuin nimekkäiden artistienkin jaloissa suurilla lavoilla niistä on yksinkertaisesti tullut ikoni muotimaailmassa. Timberlandin oma näkemys on, että yhtiön popot ovat oiva valinta kaikille niille, jotka haluavat viettää aikaa ulkona olipa kyseessä sitten retki luonnossa tai kierros kaupungissa. Katukulttuuriin merkki on löytänyt tiensä tekemällä yhteistyötä monien katu-uskottavien nimien, kuten Supremen, Black Scalen, Ronnie Flegin ja Stüssyn, kanssa. Ketä ikinä saammekaan siitä kiittää, ei Timberlandien suosiolle näy loppua! Tsekkaa JD:n Timberland-valikoima täältä.

Myös @saulikoskinen vetää jalkaansa Timberlandit. Klassisen beigen sijaan voit valita myös tummansinisen mallin, jonka on oikeanpuoleisessa kuvassa ikuistanut @obelixy.

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Muoti | 16.6.2023

Kesän trendit

Seuraava kirjoitus