jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Lifestyle | 20.7.2020

Kesäloma Suomessa? Tsekkaa nämä vaikuttajien vinkit

Useimpien meidän kesäloma kuluu tänä vuonna Suomessa. Haastattelimme neljää vaikuttajaa heidän lomasuunnitelmistaan. ☀️ Mitä heidän kesän suunnitelmiinsa kuuluu, ja ovatko he suuntaamassa jonnekin päin Suomea? Entä mitkä urheilulajit vetävät heitä kesällä puoleensa?

Tässä juttusarjan ensimmäisessä postauksessa selvitämme, mitä ahkerasti treenaavilla Veeralla (@veerakononen) ja Tiialla (@tiiamaaranen) on kesän suunnitelmissa. Missä päin Suomea he aikovat kesän aikana matkustella, ja vaikuttaako kesä heidän treenirutiineihinsa? Aiemmin keväällä Veera ja Tiia tekivät yhteisessä VillitWellnessMimmit-podcastissaan bucket listin asioista, joita he haluaisivat kesällä tehdä, joten ideoita kesälle ainakin riittää. 😏

Vaikuttajat Veera Könönen ja Tiia Maaranen

Veera Könönen (vasemmalla) ja Tiia Maaranen

 

Veera Könönen: “Hyvällä säällä vietän mahdollisimman paljon aikaa ulkona”

Kesän Veera viettää pitkälti töiden parissa, mutta hän aikoo vierailla ainakin vanhempiensa luona Tohmajärvellä. Lisäksi Veera haaveilee pienestä roadtripistä ja vierailusta Hankoon.

– Siellä on ihana kesäterassi ja ranta.

Veeran lempikaupunki Suomessa on Helsinki, vuodenajasta riippumatta.

– Täällä on niin paljon tekemistä, Veera toteaa.

Helsingin lisäksi kesäisin Veera pitää Kuopiosta ja Savonlinnasta, joista molemmista löytyvät kivat järvimaisemat. Hän neuvoo Savonlinnaan suuntaavia vierailemaan Olavinlinnassa ja Kuopioon matkaavia Saanassa. Järven rannalla sijaitsevasta matkailukeskuksesta löytyy saunoja, ravintoloita ja paljon erilaisia aktiviteetteja.

Veden läheisyys viehättää

Kesäisin hyvällä säällä Veera pyrkii viettämään mahdollisimman paljon aikaa ulkona. Yleensä kohteeksi valikoituu jokin ranta. Rannalla hän nauttii etenkin rantalentopallon pelaamisesta ja suppailusta. Suomen rantakohteista Veera suosittelee etenkin Yyteriä.

– Toivon, että ehdin itsekin sinne tänä kesänä.

Rantoja löytyy myös Karibialta, jonne Veera haaveilee matkustavansa risteilylle sitten, kun ulkomaanmatkailu on taas mahdollista.

Sali vetää puoleensa kesät talvet

Veeran löytää treenaamasta kuntosalilta sekä kesäisin että talvisin. Salitreenejä hänelle kertyy neljä viikossa, ja kesällä treenaamaan pääsee myös ulkosaleille. Tänä keväänä salilla treenatessa hygieniasta on pitänyt pitää erityisen hyvin huolta, ja pahimpaan aikaan harrastuksesta tuli pientä taukoa.

– Onneksi useampia saleja siivotaan todella hyvin ja ihmiset käyttäytyvät fiksusti, Veera kiittelee.

Veera neuvoo liikkumaan kesällä oman fiiliksen ja mieltymysten mukaan. Hän kehottaa myös kokeilemaan uusia lajeja.

– Kesätreeneihin suosittelen suppailua, rantalentopalloa ja padelia, Veera vinkkaa.

Tiia ja Veera

Tiia Maaranen: “Kesällä menen fiiliksen mukaan”

Tiian suunnitelma kesälle on mennä fiiliksen mukaan.

– Nukkua hyvin, syödä hyvin ja tehdä asioita, mitkä tuntuu sillä hetkellä hyvältä.

Yksi Tiian lempikesäkaupungeista Suomessa on Helsinki, jossa hän myös asuu. Vielä viiden Helsingissä asutun vuoden jälkeen kaupungissa riittää näkemistä ja kokemista.

– Onhan Helsinki myös todella upean näköinen kesällä, Tiia toteaa.

Kouvolassa sukulaisten luona vierailun lisäksi Tiian suunnitelmissa on suunnata muihin kesän lempikaupunkeihin, Hankoon ja Porvooseen. Hankoon hän haluaisi aurinkoisena päivänä, jotta pääsisi nauttimaan myös auringosta rannalla. Sekä Hangosta että Porvoosta löytyy kaksi asiaa, joista Tiia lempikesäkaupungeissaan pitää: kivoja ravintoloita ja söpöjä pikkuputiikkeja, joissa on hauska kierrellä.

– Ja jäätelökioskin jäde kuuluu ehdottomasti molemmissa kaupungeissa vieraillessa päivän ohjelmaan!

Päiväretkiä luontokohteisiin

Vaikka Tiia ei pidä itseään niin kovana retkeilijänä, että tykkäisi yöpyä ulkona, hän kuitenkin viettää kesäisin paljon aikaa luonnossa. Yksi hänen lempikohteistaan on hänen kotipaikkakunnaltaan Kouvolasta löytyvä Repoveden kansallispuisto, jonne hän mielellään suuntaa päiväretkelle hyvät eväät mukanaan. Tänä kesänä listalla on myös retki Espoon Nuuksioon, jossa hän ei ole aikaisemmin käynyt.

Ulkomaanmatkat eivät ole olleet vielä Tiian mielessä, mutta sitten kun matkailu ulkomailla on jälleen ajankohtaista, hän suuntaisi jonnekin lämpimään. Yksi hänen lempikohteistaan on Ranskan Nizza, josta löytyy kaupunkielämää ja menoa, mutta myös rantaa ja aurinkoa.

– Pidän kohteista, joista löytyy aktiviteetteja ja tekemistä, Tiia toteaa.

Tiia ja Veera porrastreeneissä

Kesän lempilajit: suppaaminen ja salitreeni

Yksi Tiian kesän lempilajeista on suppailu, jota hän aikoo tänäkin kesänä harrastaa.

– Parasta se on kivassa paikassa, esimerkiksi Töölönlahdella, Tiia vinkkaa.

Suppailun lisäksi Tiia aikoo kokeilla kesällä jotain uutta urheilulajia. Hän käy myös salilla 3–4 kertaa viikossa, jonne hän on nyt päässyt palaamaan takaisin reilu puoli vuotta sitten puhjenneen ylikunnon jälkeen. Kesällä Tiia aikoo myös siirtää osan salitreeneistä ulkoilmaan.

– Ulkosaleja alkaa olla jo useampia kivoja täällä pääkaupunkiseudulla, Tiia kertoo.

Salitreenaamisen lisäksi Tiia nauttii kesäisin ulkona liikkumisesta, ja porrastreenit ovat yksi hänen suosikeistaan. Myös muita hän neuvoo liikkumaan mahdollisimman paljon ulkona. Tärkeintä on treenata siten, miten tekee mieli – liikkumisen tulee olla kivaa. Tiialle se oma juttu on salitreenaaminen, ja sen takia hän käykin siellä myös kesäisin.

Juttusarjan seuraavassa postauksessa selvitimme Benjaminin (@sirbenjy) ja Eevan (@eevakatariinajarvinen) kesäsuunnitelmat.

Jos kaipaat lisää vinkkejä Suomen kesäkohteista, tsekkaa tämä postaus.

Shoppaile kesän tyylikkäimmät ulkoiluasut täältä. Freeseimmät kesälookit löydät täältä.

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Seuraava kirjoitus