jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Lifestyle | 10.7.2023

6 vinkkiä festareille

Nyt on aika ottaa rennosti ja juhlia, sillä kesän festarikausi on auki. Festareita riittää kesäkuusta aina elokuuhun asti, olipa musiikkimakusi sitten r’n’b, rock, tai jazz. Aiotko sinäkin tehdä festarikesästä 2023 ikimuistoisen?

 

Ensin täytyy miettiä muutamaa asiaa – sää, festariasu, esiintyjälista… Festareita varten kannattaakin varautua ajoissa, jotta saat kokemuksesta kaiken irti. JD auttaa. Kokosimme yhteen käytännön vinkit, joita seuramalla festarit kuin festarit sujuvat kuin tanssi!

1. Huolehdi yksityiskohdat valmiiksi etukäteen

Korvatulpat, vesipullo, aurinkolasit… Mitä tarvitsetkaan mukaan? Aloita pakkaaminen listan tekemisellä, niin et unohda mitään tärkeää ja voit rentoutua nauttimaan festarihumusta heti saavuttuasi. Jos tulet junalla tai bussilla, selvitä myös miten pääset festarialueelle. Muista tsekata myös festarisää.

 

2. Varaudu moneen säähän

Luvattiinko lauantaiksi sadetta, mutta paikan päällä paistaakin? Sääennuste saattaa muuttua joskus lyhyelläkin aikavälillä. Varaa mukaan vaatteita eri sääolosuhteille, varsinkin, jos vietät festareilla useita päiviä. Kokoontaitettava sadetakki, aurinkolasit ja bikinit eivät vie paljoa tilaa matkalaukussa, etkä varmasti kadu niiden pakkaamista, jos sade tai helle yllättää.

3. Varaa mukaan kannettava laturi

Festareilla yksi asia on melkein varma: puhelimen virtapalkki ei ikinä näytä tyydyttävää lukemaa. Varaa mukaan kannettava laturi puhelimellesi, varsinkin jos yövyt teltassa, niin saat kaverisi kiinni jos kadotat heidät festarihumuun. Voitte myös sopia tapaamispaikan sen varalle, että tienne erkanevat. Aina on nimittäin se yksi tyyppi, jolla on akku lopussa!

4. Tsekkaa aikataulu etukäteen

Kuka soittikaan ja millä lavalla? Enhän unohtanut ketään? Tutustu festarien aikatauluun jo etukäteen, niin et varmasti missaa suosikkiartistejasi. Voit myös ladata aikataulun puhelimeesi, niin pysyt aina ajan tasalla.

 

5. Valitse majoitus, joka sopii juuri sinulle

Ehkä kaverisi rakastavat teilttailua, mutta sinä haluaisit nukkua yösi mukavassa sängyssä? Mieti, millainen majoitus tekee juuri sinun festarikokemuksestasi ikimuistoisen. On monia vaihtoehtoja.

 

Haluatko koko paketin ja fiilistellä menoa aamusta iltaan eikä sinua haittaa majoittua vaatimattomammin? Harkitse telttailua. Telttailu takaa mitä aidoimman festarikokemuksen, eikä sinun tarvitse huolehtia kuljetuksista festarialueelle tulevina päivänä.

 

Vai haluatko sittenkin nukkua yösi mukavasti jonottamatta suihkuun aamulla ja saapua festarialueelle virkeänä ja laittautuneena? Harkitse hotellia tai Airbnb-majoitusta – ei turhaa stressiä teltan tai makuupussin mukana raahaamisesta!

6. Jätä tilaa myös spontaaniudelle

Pysy ajan tasalla suosikkiartistiesi esityksistä, mutta jätä myös tilaa spontaaneille hetkille. Festareilla kuuluu myös ottaa rennosti! Jätä minuuttiaikataulu kotiin, ja katso, minne päädyt kun annat flow’n viedä. Ehkä löydät uuden suosikkiartistin tai tutustut huipputyyppeihin.

Nappaa vinkit talteen ja suuntaa keikkalavan eteen – festarikesä odottaa! Mitä päälle? Festariasuinspiraatiota löydät täältä. Tsekkaa myös JD:n suosikkituotteet festarikauteen.

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Seuraava kirjoitus