jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Lifestyle | 9.7.2020

Suomen kesän parhaat lomakohteet

Tänä kesänä ulkomaanmatkat jäävät ehkä välistä, mutta se ei tarkoita, että kesälomasta tulisi tylsä! Nyt on hyvä syy ottaa haltuun Suomen lomakohteet. 😎 Halusitpa viettää lomasi kaupungissa, rannalla tai luonnossa, Suomesta löytyy sopivia matkakohteita jokaiseen makuun.

JD valitsi Suomen kivoimmat rannat, vaelluskohteet ja kaupungit tämän kesän lomille. ☀️ Tsekkaa vinkit alta ja suuntaa päiväretkelle, viikonloppulomalle tai pidemmälle matkalle johonkin näistä kohteista!

Rennot rantalomakohteet

Aina ei tarvitse lähteä ulkomaille asti päästäkseen rantalomalle. ⛱️ Myös Suomesta löytyy pitkiä hiekkarantoja, joilla kelpaa ottaa aurinkoa, uida ja rentoutua. Pakkaa rantalomalle mukaan katseita kääntävät uikkarit, sandaalit ja aurinkolasit. Aurinkorasvaa unohtamatta! ☀️

Rantaloma Suomessa

Kuva: Joakim Honkasalo / Unsplash

 

Porin Yyterissä voit kuvitella olevasi melkein ulkomailla. Kuusi kilometriä matalaa ja pehmeää dyynien peittämää hiekkarantaa kutsuu auringonpalvontaan, suppailemaan, uimaan ja vaikka surffaamaan. Jos rannalla makoillessa aika kuitenkin käy pitkäksi, Yyteristä pääsee helposti luonnon helmaan erilaisia retkeilyreittejä pitkin.

Suomen eteläisimpään kaupunkiin Hankoon pääsee Helsingistä parissa tunnissa. Uimarantoja Hangosta löytyy useita. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi Lappohjan suojaisa hiekkaranta, joka soveltuu hyvin uimiseen ja auringosta nauttimiseen, Slaktis, joka on yksi hankolaisten suosikeista, tai Bellevuen matala hiekkaranta, joka yhdistyy luonnonsuojelualueeseen.

Jos kaipaat rantalomalta muutakin kuin uimista ja rannalla makoilua, suuntaa Pohjois-Pohjanmaalle Kalajoen Hiekkasärkille. Hiekkasärkillä on tarjolla paljon monipuolista ohjelmaa sekä tekemistä. Suuntaa veteen surffi- tai suppilaudan kanssa, joogaa aamuauringossa tai pelaa rantalentopalloa tai frisbeegolfia rannan tuntumassa. Jos huono sää pääsee yllättämään, Hiekkasärkiltä löytyy myös kylpylä, josta löytyy taatusti lämmintä vettä.

Shoppaile rantalomalle sopivat asut täältä.

Rauhalliset luontokohteet

Luonnon hiljaisuudessa mieli lepää ja keuhkot täyttyvät raittiista ilmasta. Jos haluat viettää lomasi kaukana kaupungin hälinästä, suuntaa Suomen luontoon. 🌲 Upeita luontokohteita löytyy ympäri kaunista kotimaatamme. Luontoretkelle kannattaa varustautua kunnon jalkineilla ja vaatteilla, joissa on hyvä liikkua, sekä taukoeväillä pakatulla repulla.

Suomen lomakohteet, Nuuksio

Kuva: SaiKrishna Saketh Yellapragada / Unsplash

 

Karhunkierros on suomalaisten vaellusreittien klassikko. Jos haluat kiertää reitin kokonaisuudessaan, siihen on hyvä varata useampia päiviä, jopa viikko – reitin pituus kun on huimat 82 kilometriä! Osan kierroksesta voi halutessaan myös kulkea meloen. Jos yli 80 kilometrin taivallus kuulostaa mahdottomalta tehtävältä, voit valita myös Pienen karhunkierroksen. Sen 12 kilometrin pituinen reitti tarjoaa paljon upeaa nähtävää ja on kierrettävissä yhdessä päivässä.

Edes pääkaupunkiseudulta ei tarvitse lähteä kauas, että pääsee luontoon pois kaupungin hälinästä. Nuuksion kansallispuistoon voi suunnata niin lyhyelle päiväretkelle kuin koko viikonlopuksikin, sillä sieltä löytyy useita eripituisia reittejä eri tasoisille retkeilijöille. Nuuksioon pääsee helposti bussilla pääkaupunkiseudulta.

Itä-Suomessa sijaitsevalla Kolilla avautuu näkymä kohti kuusimetsien ympäröivää järvimaisemaa, joka onkin yksi Suomen kuuluisimmista kansallismaisemista. Kolin vaellusreitit soveltuvat kaikentasoisille retkeilijöille – voit suunnata puolen tunnin pikaiselle retkelle tai useampia päiviä vaativalle, 60 kilometrin pituiselle Herajärven kierrokselle. Jos kaipaat lomaasi vielä hieman hemmottelua, voit rentoutua vaellusretken jälkeen Kolin kylpylän lämpimissä altaissa.

Luontoretkelle sopivat vaatteet löydät täältä.

Kivoimmat kesäkaupungit

Helsinki, Tampere ja Turku ovat monille tuttuja kaupunkikohteita – ja upeita ja monipuolisia kesäkaupunkeja ovat nekin! Mutta ehkä tänä vuonna olisi aika kokeilla jotain uutta ja tutustua maamme pienempiin kaupunkeihin? 😏 Pue kaupunkilomalle kengät, joilla jaksat kävellä koko päivän, sekä asu, jolla kehtaat mennä myös ravintolaan.

Kesän lomakohde Porvoo

Kuva: Tapio Haaja / Unsplash

 

Meren rannalla, saariston läheisyydessä sijaitseva Naantali on kaunis kesäkaupunki – myös presidenttimme viihtyy Naantalissa kesäisin, sillä sieltä löytyy presidentin kesäasunto Kultaranta. Yksi Naantalin vierailun arvoinen kohde onkin Kultarannan puutarha, jolla on kokoa huimat 16 hehtaaria. Kultarannan lisäksi Naantalista löytyy monipuolisesti tekemistä: voit shoppailla pienissä putiikeissa, suunnata piknikille satamaan, rentoutua kylpylässä tai nauttia auringosta rannalla.

Pohjois-Suomen suurin kaupunki Oulu tarjoaa monipuolista tekemistä. Kun olet tutustunut ydinkeskustan kävelykadun Rotuaarin ostoskeskuksiin, putiikkeihin, kahviloihin ja ravintoloihin, ota pyörä alle ja suuntaa tutkimaan kaupungin muuta tarjontaa. Käy ainakin Nallikarin rannalla, Oulujoen suiston Hupisaarilla, Torinrannassa ja Pikisaaren puukaupunginosassa. Lautalla pääset Oulusta myös Perämeren suurimmalle saarelle Hailuotoon.

Helsingistä pääsee tunnissa vanhasta kaupungistaan tunnettuun Porvooseen, joka on loistava kohde kesän päiväretkelle. Vanhan Porvoon värikkäissä puutalokortteleissa aika kuluu nopeasti pieniä putiikkeja ja antiikkikauppoja kierrellessä, Porvoonjoen rannalla kävellessä, terassilla istuessa ja hyvästä ruuasta nauttiessa. Muista myös herkutella paikallisissa suklaapuodeissa!

Shoppaile katseita kääntävät kaupunkiloman lookit täältä.

 

Tsekkaa VillitWellnessMimmit-podcastista tuttujen Veeran (@veerakononen) ja Tiian (@tiiamaaranen) vinkit kesälomaan Suomessa täältä.

Eeva Järvisen ja Benjamin Karmin lomavinkit pääset lukemaan täältä.

 

Yläkuva: Chandana Ban / Unsplash

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Seuraava kirjoitus