jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Urheilu | 15.9.2018

HIIT –pysyvä treenitrendi

Tänäkin vuonna High Intensity Interval Training eli HIIT on fitness-trendien kärjessä kaikkialla maailmassa. Suurin osa trendeistä tulee ja menee, mutta HIIT sen sijaan on pysynyt suosiossa aina vuoden 2014 läpimurrostaan lähtien.

HII..Whaaat?

Onko trendi vielä tuntematon? HIIT-treenissä yhdistyy lyhyet, korkean intensiteetin harjoitusosuudet sekä lyhyet palautumisajat. Yleensä 2030 sekunnin maksimisykkeellä tehtävää harjoitusta seuraa 1530 sekunnin lepoaika.

Kuulostaa hyvältä, mutta haluat tietää onko HIIT kaiken hehkutuksen arvoista? Jatka lukemista, niin saat tietää, miksi kyseinen trendi on pysynyt ihmisten suosiossa.

Ajallinen tehokkuus

Arjesta on usein vaikeaa löytää aikaa treenaamiselle opiskelun, työn ja muiden menojen keskeltä. Pitkän työpäivän jälkeen saattaa kunnon juoksulenkki tai tunnin salitreeni tuntua vastenmieliseltä ajatukselta. Hetkinen, HIIT-treenihän vaatii aikaa vain 2030 minuuttia!? Tehokkuutensa ansiosta lyhyt HIIT-treeni on riittävä ja pitkälti myös pituudeltaan maksimi mitä voi suorittaa. Se on helppo sovittaa aamurutiineihin tai tarvittaessa vaikka lounastauolle.

Toteuttamisen helppous

HIIT-treenien tehokkuus ei rajoitu ainoastaan ajallisuuteen vaan myös sen toteuttamisen helpoutteen. Suurimman osan harjoituksista voi suorittaa ilman välineitä, jonka ansiosta treenit voi suorittaa missä vain. Olitpa sitten kotona, puistossa tai hotellihuoneessa HIIT-treenille ei löydy tekosyitä!

 

Air Max 270 heel unit

Fyysinen tehokkuus

Miten vain 20 minuutin HIIT-treeni voi korvata tunnin juoksulenkin? Intervallitreenaamisessa tekeminen on äärimmäisen tehokasta. Maksimisykkeillä työskentely lyhyiden palautusten kera polttaa hyvin rasvaa ja aktivoi aineenvaihduntaa. Kehosi reagoi välittömästi treeniin ja aineenvaihdunnan aktivoituminen jatkuu pitkään myös treenin jälkeen.

Sopivuus

Olitpa vasta aloittelija tai kokenut konkari, HIIT-treenaamisella saat aina tuloksia! Aikaan ja sykkeeseen keskittynyt treenaaminen on toimiva aina kun se tehdään tosissaan. Ei ole väliä pystytkö tekemään 5 tai 25 yleisliikettä halutussa ajassa, kunhan vain teet täysillä! HIIT-treenaaminen on yksilöllistä treenaamista, jossa tarkoituksena on saada hiki lentämään.

Mitä vielä odotat? Tarvitsetko uudet treenivaatteet? Tsekkaa JD:n monipuolinen treenivaatevalikoima täältä.

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Seuraava kirjoitus