jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Lifestyle | 3.2.2020

Veera Könönen ja Wellness Fitness: ”Tahdon olla täysin valmis kun astun kisalavalle”

Somessa vaikuttava Veera Könönen on vasta 21-vuotias, mutta on ehtinyt jo esimerkiksi voittaa wellnessmalli-kilpailun ja aloittaa oman podcastinsa. Hän käy tavoitteellisesti kuntosalilla, ja aikoo tulevaisuudessa kilpailla Wellness Fitness -kisoissa. Miten Veeran ura oikein alkoi? Mikä motivoi häntä saavuttamaan tavoitteensa? 

Veera kertoo aina olleensa liikunnallinen. Hänen harrastuksiinsa ovat kuuluneet vuosien varrella esimerkiksi kilpahiihto ja showtanssi. Yläasteella musiikki oli syrjäyttää urheilun, kunnes salitreeni tuli mukaan kuvioihin.

9. luokalla löysin kuntosalimaailman. Siitä asti olen käynyt salilla, enkä lopettaisi enää mistään hinnasta!

Kiinnostus kisaamiseen fitness-lajeissa heräsi kuntosaliharjoittelun myötä. Wellness Fitness kiehtoo, sillä Veera pitää kisaajien ulkomuodosta. Kisavalmennus Finnish Physique Academy -valmennuksessa on juuri alkanut, mutta Veeralla ei ole vielä kiire lavalle.

Haluan rakentaa lihasta rauhassa. Tahdon olla täysin valmis, kun astun kisalavalle.

Kehittyminen motivoi säilyttämään treenitahdin

Veeran treenirutiiniin kuuluvat muun muassa eteenpäin vievä asenne, hyvät salivarusteet ja motivoiva treenimusiikki. Tällä hetkellä hän treenaa neljä kertaa viikossa. Hän treenaa joskus yksin, joskus yhdessä. Yksin treenaaminen on kuin saisi pienen hengähdystauon päivän keskellä; se nollaa ajatukset hetkeksi. Kaverin kanssa saa taas lisäpotkua treeniin sekä apua liikkeiden varmistuksessa. 

Miten Veera jaksaa pitää kovan treenitahdin yllä? Motivaatiota tuo yksinkertaisuudessaan se, että Veera pitää salitreenistä ja haluaa pitää huolta itsestään. Hänellä on kuitenkin yksi asia, jonka hän pitää mielessään aina kun treenaa.

Minua motivoi se, että tiedän kehittyväni koko ajan.

 

Mitä tulee treenivaatteisiin, Veera haluaa näyttää hyvältä myös salilla. Paras valinta on treeniasu, joka päällä on itsevarma olo. Yhtä suosikkimerkkiä ei ole, vaan Veera valitsee treenivaatteensa ulkonäön ja mukavuuden perusteella.

Veeralla on kaksi suosikkikappaletta, joiden tahdissa hän treenaa: Lil Uzi Vert – Futsal Shuffle 2020 ja Rammstein – Ausländer.

Kyllä muuten kulkee näiden tahtiin! 

Kolme sanaa: treeni, ravinto ja lepo

Vaikka Veera ei orjallisesti kaloreita tuijotakaan, on ravinto luonnollisesti tärkeä osa hänen elämäntapaansa. 

Syön perusterveellisesti ja ihan normaalia kotiruokaa. Kuntosaliharjoittelun myötä olen alkanut tietenkin katsomaan tarkemmin, että saan riittävästi proteiinia, hiilareita ja rasvoja, hän kertoo. 

Myös herkuttelu on sallittua välillä, eikä Veera näe tärkeäksi kieltää itseltään mitään.

Veeran vinkit aloittelijalle ovat selkeät. Hän kehottaa harjoittelemaan ensiksi suurpiirteisiä perusliikkeitä. Tekniikka on harjoiteltava kuntoon huolella. Hän kehottaa turvautumaan ammattilaisen apuun ja painottaa, että on tärkeää tehdä liikkeet oikein alusta asti – näin välttyy turhilta vammoilta. Kuntosaliharjoittelu kiteytyy lopulta muutamaan seikkaan.

Treeni, ravinto ja lepo ovat kolme avainsanaa, hän summaa.

Veeran tavoite vuodelle 2020 on yksinkertainen, mutta ytimekäs.

Lisää lihasmassaa ja voimaa!

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Seuraava kirjoitus