jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Lifestyle | 8.3.2021

Naistenpäivä: 6 tapaa hemmotella itseäsi tänään

Me kaikki ansaitsemme välillä pienen hemmotteluhetken ja rentoutumistauon – mikä olisikaan parempi syy hemmotella itseään kuin kansainvälinen naistenpäivä? Voit pukeutua suosikkiasuusi, kokata jotain hyvää tai piristää päivääsi kukkakimpulla. Mikä on sinun tapasi ottaa itsesi huomioon? Me listaamme alla kuusi suosikkiamme, testaa vaikka kaikkia!  

1. Tee hemmottelukylpy

Valmista itsellesi rentouttava kylpy – kynttilöitä, kylpyvaahtoa, hidasta musiikkia eikä kiirettä mihinkään. Jos haluat kokemuksesta täydellisen tuoksua myöten, lisää veteen pari tippaa eteeristä öljyä suosikkituoksussasi, kuten laventelia, sitruunaa tai vaniljaa. Jos et omista kylpyammetta, on jalkakylpy hyvä vaihtoehto. Lisää veteen esimerkiksi kylpysuolaa, kukkien terälehtiä, sitrushedelmäviipaleita ja eteerisiä öljyjä. Asetu sohvalle kirjan tai suosikkielokuvasi kanssa ja nauti.

2. Osta itsellesi kukkia

Naistenpäivä on aika, jolloin moni nainen odottaa saavansa kimpun kukkia mielitietyltään, mutta miksi et hemmottelisi itse itseäsi kukkakimpulla? Saat valita juuri sinua miellyttävät kukat suosikkiväreissäsi. Jos joku muukin sattuu yllättämään sinut kimpulla, mikä sen parempaa – kukkia ei voi koskaan olla liikaa!

Kylpytarvikkeita
Naistenpäivä: DIY-kuorintavoide

3. Valmista itse kasvonaamio ja kuorintavoide kasvoille

Kasvonaamio tai -kuorinta on aina hyvä tapa hemmotella itseään, mutta mitä jos tekisitkin molemmat tällä kertaa alusta loppuun itse? Reseptin kokeilu ja ainesosien hankkiminen toimii osana hemmottelurituaalia. Mikä parasta, ainesosat ovat luonnollisia! Etsi mieleisesi resepti tai keksi oma reseptisi ja lisää joukkoon suosikkiaineksiasi, kuten avokadoa, kaakaojauhetta tai appelsiinimehua. 

4. Kokkaa terveellinen ateria

Hyvä ruoka on aina hyvä vaihtoehto kun haluat antaa itsellesi jotain erityistä. Mikä onkaan parempi keino hemmotella itseään kuin valmistaa ravitseva, terveellisistä ainesosista valmistettu ateria, joka myös maistuu hyvältä? Kehosi kiittää sinua vielä jälkeenpäin! Kata pöytä kauniiksi ja sytytä kynttilöitä lisäämään tunnelmaa. 

Yrttejä
Kirja

5. Mene luontoon

Anna itsellesi hengähdystauko kiireisen arjen keskellä ja varaa aikaa luontoretkelle. Jos haluat rauhoittua kunnolla, tee pitkä ja hidastempoinen kävelylenkki keskellä metsää ja pidä tauko luonnonääniä kuunnellen ja meditoiden. Oletko energisellä päällä? Lähde luontoon juoksulenkille ja pysähdy vetämään HIIT-treeni kesken lenkin. 

6. Pidä luova ilta itsesi kanssa

Hemmottele itseäsi päästämällä luovuutesi valloilleen! Oman jutun harjoittaminen ei ole vain hauskaa, mutta myös terapeuttista. Rakastatko kirjoittamista? Ikuista ajatustulvasi paperille tekstin tai runojen muodossa. Kaipaatko liikettä? Anna musiikin viedä sinut mukanaan ja pidä spontaani tanssihetki. Nyt ei tarvita tarkkaan mietittyä koreografiaa, sillä kukaan ei ole katsomassa! Onko intohimosi maalaaminen? Ota eteesi tyhjä kangas ja anna olotilasi määrätä aihe ja värit – lopputulos tulee olemaan yllätys sinullekin!

Kokeile näistä vinkeistä yhtä tai useampaa, tai keksi oma hemmottelurituaalisi. Rentouttavaa naistenpäivää!

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Seuraava kirjoitus