jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

Lifestyle | 29.12.2020

Bye, 2020 – vaikuttajien vuosi pähkinänkuoressa

Uusi vuosi saapuu, ja on aika ottaa katsaus kuluneeseen vuoteen. JD haastatteli kolmea vaikuttajaa, somepersoona Miska Holopaista sekä VillitWellnessMimmit-podcastia pyörittäviä Veera Könöstä ja Tiia Maarasta heidän vuodestaan. Mitä vaikuttajat ovat oppineet vuonna 2020? Entä mitä he odottavat tulevalta vuodelta?

Uudenvuodenlupauksena voida paremmin

Fitnessmimmit Veera ja Tiia viettävät uutta vuotta rauhallisissa merkeissä eivätkä vaadi itseltään välttämättömiä uudenvuodenlupauksia,  – he pitävät tavoitteensa realistisina. Tänä vuonna keskitytään hyvinvointiin. 

 – Aion luvata itselleni, että pidän parempaa huolta mielen hyvinvoinnista, kertoo Veera. 

Tiia taas yrittää antaa enemmä aikaa palautumiselle ja muistaa levätä, kun kroppa sitä tarvitsee. Tiialla on siihen hyvä syy, sillä hänellä diagnosoitiin vuosi sitten ylikunto. Lepo vaatii edelleen opettelua. 

 –  Todella aktiiviselle mimmille se oli vaikea paikka, mutta jälkeenpäin mietittynä sen voi ajatella hyvänä opetuksena. Voi ainakin neuvoa muita olemaan fiksumpia, ettei heidän tarvitse oppia kantapään kautta, hän kertoo kokemuksestaan.

Kulunut vuosi opetti myös naisille, että taskussa on aina hyvä olla varasuunnitelma, sillä ikinä ei tiedä mitä tapahtuu. Tiian vuoden kohokohta oli koiranpennun hankkiminen, Veeralle taas se, kun hän päätti alkaa päätoimiseksi yrittäjäksi. 

 – Ensimmäinen vuosi on mennyt yllättävän hyvin tilanteeseen nähden! 

Naiset odottavat tulevaisuudelta tasaista ja rauhallista vuotta sekä sitä, että töitä riittäisi. Töiden lisäksi Tiian tavoitteena on päästä kouluun ja keskittyä opiskeluun. Haaveissa ovat myös ulkomaat.

 – Olisi tosi kiva päästä matkustamaan, mutta sen näkee ensi vuonna, naiset summaavat.

Vuoden kohokohta kesä Helsingissä 

Somessa vaikuttavan Miskan vuodenvaihde kuluu luultavasti ystävien kesken – tänä vuonna virtuaalisesti. Miska ei lähde mukaan uudenvuodenlupauksiin. 

– Teen mieluummin jonkinlaiset tavoitteet seuraavalle vuodelle.

Mennyt vuosi on opettanut Miskaa arvostamaan asioita, kuten terveyttä ja ystäviä, jotka yleensä jäävät arjen pyörteissä vähemmälle huomiolle. Hän on vuoden aikana ystävystynyt ihmisten kanssa virtuaalisesti, esimerkiksi pelien kautta. 

– En olisi koskaan uskonut miten läheiseksi ystäväksi voi tulla vain pelaamalla samaa videopeliä, hän kertoo.

Vuosi on ollut erikoinen muun muassa siksi, ettei Miska ole päässyt matkustamaan. Yksi vuoden kohokohdista on kuitenkin ollut kesänvietto Helsingissä ilman haaveita lähteä ulkomaille. 

Uudelta vuodelta Miska odottaa enemmän face to face -kontaktia kavereden kanssa sekä jotain uutta, luovaa ja piristävää. 

– Sekä tietenkin uusia sneakereitä, hän nauraa.

Enemmän tämän kaltaisia kirjoituksia

Seuraava kirjoitus